Tarih : 05 Kasım 2017 Pazar
Parkur : SABUNCUBELİ – GÜRLE BALIK ÇİFTLİĞİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ ( İzmir )
PARKUR BİLGİLERİ :
A GRUBU :
Rehberi : Nadir Mete AZRAK
Zorluk Derecesi : Kolay
Mesafe: 11 km
Başlangıç Yüksekliği : 575m.
Çıkılacak en yüksek nokta :800m.
Bitiş Noktası :125m.
Başlangıç ve Bitiş noktaları farklıdır. Döngü değildir.
Rotada Su Kaynağı var.
Sabah Kahvaltı için durulacak Kahveler bölgesinde Unlu Mamuller ile su tedarik imkanı vardır.
Parkur detayı :
Harika bir doğa yürüyüşü parkurudur. Rahatlıkla herkes katılabilir. İzmir ile Manisa’yı birbirinden coğrafi olarak ayıran doğal bir sınır bölgesi olan Sabuncubeli Geçidinden başlayacak olan yürüyüşümüz Manisa’ ya bağlı ormanlarla kaplı dağların yamacında kurulmuş Gökçeler Köyünden geçerek, uzun yıllardır doğa severlere de hizmet veren Gürle Alabalık çiftliğinde sona erecek.
Güzel bir parkurda yürüyüp sonunda kendinizi Alabalık ile ödüllendirebilirsiniz. Kayıt için Nadir Mete AZRAK – 0532 442 03 13’ ı arayabilirsiniz.
B GRUBU :
Rehberi : Ferudun MALATYA
Zorluk Derecesi : Zor
Mesafe : 15 km.
ÖNEMLİ NOT:
1 ) Konak sahil şeridinde yapılan Tramvay yolu nedeni ile yıllardır durak olarak kullandığımız Viyadük altı yerine, AKM – ATATÜRK KÜLTÜR MERKESİ ANA GİRİŞ KAPISI önünde ( İzmir Resim Heykel Müzesi önü ) bulunan otobüs durağı kullanılacaktır.
2 ) Etkinliği tıklamak yeterli değildir. Araç temininde sorun yaşanmaması için Etkinlik sorumlusuna kayıt yaptırmak mecburidir.
Kayıt için:
Nadir Mete AZRAK – 0532 442 03 13
ARAÇ HAREKET YERLERİ, SAATLERİ
Buca Hasanağa Parkı – 07:00
Hatay İzmirspor köprüsü altı – 07:30
Çiğli Belediyesi Önü – 07:00
Bostanlı Cami Önü – 07 :15
Karşıyaka vapur iskelesi – 07:30
Bornova Cumhuriyet meydanı -07:30
Konak AKM Atatürk Kültür Merkezi Giriş kapısı önü – 08:00
———————————————-
KURALLARIMIZ :
Yürüyüşe katılanlar, TECRÜBE, KIYAFET, AYAKKABI, BATON vb. malzemeler de göz önünde bulundurularak, Etkinlik Sorumluları ve Rehberlerince yürüyüşün zorluk derecelerine göre gruplara yönlendirilebilirler. İlk kez katılanlar A grubunda yürüyebilir, Kulüp üyesi olmayanlar B grubuna kabul edilmezler.
Yürüyüşlerimizde Rehberler tek yetkilidir, verecekleri kararlara katılımcılar uymak zorundadır.
Rehberden önde gitmek ve artçıdan geri kalmak yasaktır.
Yürüyüşlerimiz esnasında Alkollü içecekler kesinlikle kullanılmaz, içtikleri tespit edilenler bir daha yürüyüşlere kabul edilmezler.
Yürüyüş esnasında Akciğer lopları açıldığı için sigara içeni normalden iki kat daha fazla etkileyeceği gibi pasif içici durumunda olan diğer kişilere de zarar verecektir. Söndürülmesi unutulan bir sigara izmariti her açıdan doğaya zarar verebilir. Bu yüzden diğer katılımcılara saygılı olmak koşulu ile sigara ancak büyük molada kontrollü alanda içilebilir, yürürken veya kısa molalarda sigara içilmesi yasaktır.
Su ekmek yiyecek vs için alışverişler faaliyet öncesi yapılmalıdır. – Faaliyetler ilan edilen saatte başlar. Gecikenler beklenilmez. Faaliyet saatinde olabilecek değişiklikler katılımcılara bildirilir.
Faaliyetlerde hiç bir şekilde gruptan kopulmaz. Ekip halinde öndeki ile aynı iz takip edilerek hareket edilmelidir.
Evsel atıklarımızı şehre geri götürüyor doğada sadece ayak izimizi bırakıyoruz. Meyve kabuklarını ve çekirdeklerini toprağa gömebilirsiniz.
Kulaklıkla müzik dinlemek yerine doğanın sesi olan rüzgarı, su sesini, kuşların ve diğer hayvanların dilini dinleyelim. Kulaklıkla müzik dinlemek olası tehlike uyarılarını duymanızı da engelleyecektir.
Doğadan sadece Fotoğraf alıyor, sadece ayak izi bırakıyoruz…
PARKUR ÇEŞİTLERİ
Yayla parkurları, Orman içi parkurlar, Köy yolları, Dere yataklar, Vadiler , Kanyonlar ve Dağlık bölgelerdir. Ayrıca parkurları Kolay, Orta, Zor ve Çok Zor olarak 4 çeşide ayırabiliriz.
Parkur çeşitleri aktiviteye katılacak kişilerin performansları baz alındığında önem teşkil etmektedir. Bu nedenle bir aktivite yapmadan önce parkurun bilgisi ve zorluk derecesi mutlaka bilinmeli ve bu konuda deneyimsiz olanlar önceden uyarılmalıdır. Katılımcılar da doğada kendisini denemeden üst seviyelerden başlamamalıdır. Her gün sahilde 10 km yürüyen bir kişi doğadaki eğimli yolların daha ilk kilometrelerinde yürüyemeyecek hale gelebilir ve sakatlanabilir. Çünkü eğimli yollarda yapılan yürüyüşler başka kaş gruplarını çalıştıracaktır. Yürüyüşlere yeni başlayacaklar önce kolay parkurlar ile başlamalı, kendisini iyi hissediyor ve kolay bir şekilde parkuru tamamlıyor ise birkaç seferden sonra daha zor parkurlara geçilmelidir.
YÜRÜYÜŞ ZORLUK DERECELERİ
Zorluk Derecesi Kolay (1) : Yürüyüş eğimi azdır. Yükselme yani çıkış çok az yapılmaktadır. Çıkışlardaki irtifa farkları 300 metreyi geçmez. Patikalar geniştir. Toplam yürüyüş süresi 4 saati geçmez. Yürüyüşlere yeni başlayanlar ve sağlık problemleri olmayan herkes katılabilir.
Zorluk Derecesi Orta (2) : Yürüyüş eğimi artık artmaktadır. İrtifa farkları 700 metreye kadar çıkışlar içerir. Daha dar patikalarda yapılır, bazı yerlerde patikalar yoktur, bazen sık ormanlık alanlardan daha zorlu bölgelerden geçmek gerekebilir. Islak geçişlerde yoğunlaşmaktadır. Toplam yürüyüş süresi 6 saati geçmez. Yürüyüşler kondisyonu iyi olan ve yürüyüş deneyimi de olan herkese uygundur.
Zorluk Derecesi Zor (3) : Yürüyüş eğimi artık zorlu ve fazladır. Çıkışlar da irtifa farkı 1000 metreyi geçmeye başlar. Sert yapılı, taşlık, kayalık ve patikasız alanlardan gidilmektedir. Ormanlık alanları oldukça zorludur. Islak geçişler de mevcuttur. Rehberin oldukça deneyimli olması gerekir. Toplam yürüyüş süresi 6-8 saati bulmaktadır. Teknik çıkışlar içermemesine rağmen bu zorluk derecesi yüksek yürüyüş sportif, tecrübeli ve kondisyonu iyi deneyimli yürüyüşçüler için uygundur.
Zorluk Derecesi Çok Zor (4): Bol eğimli, çıkışları ve inişleri fazla olan, çıkışları 1500 metreyi bulabilen, uzun süreli rota takibi gerektiren. Zorlu arazi şartlarında ilerlenen yürüyüşlerdir. Gerektiğinde konaklama yani kamp yapılabilmektedir. Yürüyüş süresi 8 saat ve üzeri olmaktadır. Deneyim, dikkat, kondisyon, bilgi ve disiplin gerektirir.
Nasıl Giyinmelisiniz?
Yürüyüşlerde kullanılan giysiler; az yer tutan, hafif, çabuk kuruyan, sağlıklı giysiler olmalıdır. Pamuklu giysiler yerine sentetik, termal veya yünlü kumaş giysilerden imal edinmiş, hareket yeteneğini kısıtlamayan rahat giysiler tercih edilmelidir. Dar ve geç kuruyan pantolonları tercih etmemelisiniz. Mevsime uygun kat iç, orta ve dış katman giysiler olarak düşünerek giyim planlamak uygun seçenek olacaktır.
Yürüyüş ayakkabısı yürüyüş sporuna uygun, uzun bilekli, rahat, ayağınızı vurmayan, ayağınıza alışmış ve daha önce denenmiş kısacası sorunsuz ayakkabı olmalıdır.
Yanınızda Mutlaka Bulunması Gerekenler:
İki omuzdan geçmeli rahat bir Sırt Çantası (özellikle tek omuz çapraz askılı çantalar sizi gereğinden fazla yoracak ve omuriliğinize zarar verecektir),
Yağmurluk veya Rüzgarlık,
Bir öğünlük yiyecek,
Asgari 1,5 litre su,
Fotoğraf Makinası,
İlaçlarınız ( kişisel olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa),
Yedek giysi,
Fener ya da Kafa Lambası,
Düdük,
Baton,
Tozluk,
Güneş Gözlüğü,
Güneş Kremi,
Bir yanıt bırakın