Gaziantep Şube – Binboğa Dağları – Keklik Oluk (2990m) – Göksun/Kahramanmaraş

Binboğa Dağları Hakkında;
 Toroslarda yaşayan konar-göçer Türk köylülerinin daima saygıyla bahsettikleri ünlü "Binboğa" dağının gü-neyinde 2040 metre yüksekliğinde Berit ve Zeytin vadisi, kuzeyinde Avşar yurdu, doğusunda 3050 metre yüksekliğinde Nurhak dağı, Ceyhan suyu gözleri ve Albıstan ile Yarpuz (Efsus), batısında Göksün kasabasıyla Andırın dağları vardır.
 Binboğa'nın yüksekliği 3340 metredir. Bu dağın üstü küçük küçük düzlüklerle, yine mini mini tepelerden meydana gelmiştir. Dağın ünü Yürükler arasında atalardan kalma birtakım efsaneler ile arttırılmaktadır. Hangi Yürüğün yanında Binboğa'dan söz açarsanız Yürüklerin geniş bir nefes geçirdiğini ve "Ah... Binboğa ah... " dediğini duyarsınız. Bu dağ hakkında halk şairlerinin söyledikleri türkülerin de hesabı yoktur.

Pınarında akar gider tor sular,
 Çayırında boyun süzer sığınlar,
 Menevşenden koku siner dağlara,
 Varılacak yayla sensin Binboğa...
 ---------------------------------------------------------------
 Günübirlik Yürüyüş Faaliyeti
 Yürüyüş Rotası : Kavşut Köyünden Binboğa Dağları - Keklikoluk

Başvuru Ve Faaliyet Sorumlusu :
 ALİ ÇEKEMATMA   : ( 0506 859 21 56 )
 İLHAMİ ASLANSOY : ( 0542 806 44 77 )

Rehber;
 Halil İbrahim ALGAN

Son Başvuru Tarihi : 30 Mart 2018 (CUMA ) Saat 17:00
 Parkur Yakaşık 15-20 km olarak planlanmıştır Kahramanmaraş ili Göksun ilçesine bağlı Kavşut köyünden yürüyüşe başlanacaktır. ORTA zorlukta bir parkur olup inişli ve bol çıkışlı, olduğundan batonlarınızı unutmamanızı hatırlatırız.
 Hava şartları mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle ve torosların ortasında kalan bir bölge olması nedeniyle doğal güzellikleri n fotoğraflanmasını bekleyecek manzaralar karşımızda fotoğraflanmayı bekliyor olacak, bu yüzden Fotograf makinalarınızı yanınıza almayı unutmayın.

Her nekadar mevsim normallerinin üzerinde seyretsede hava şartları,yanınıza Kesinlikle Yağmuluk, Su Geçirmez Bot, Tozluk, Eldiven ve Bere almayı unutmayınız.
 ---------------------------------------------------------------
 Not: Kesin kayıt yaptıran arkadaşların Son Başvurudan sonra iptal etmesi durumunda veya gelmemesi durumunda faaliyet ücreti talep edilecektir.
 Kesinleşen kayıt sayısına göre araç ayarladığımızdan zor durumda kalıyoruz. Anlayışınız için teşekkür ederiz

**** LÜTFEN HAREKET SAATLERİNE DİKKAT ****

DURAKLAR VE HAREKET SAATLERİ:
 06:45'da Toplanma alanında olunması gerekiyor.
 Gaziantep Lisesi :             07.00
 İller Bankası (Kılcıoğlu ):    07.10
 Dülük Baba :                   07.20
 ---------------------------------------------------------------
 (Hava, yol ve katılımcıların durumuna bağlı olarak parkur uzatılabilir, kısaltılabilir, değiştirilebilir.)
 Başvurularınızı yaparken 'katıl'ı tıklamanız yeterli değildir. Lütfen başvuru yaparken araca nereden bineceğinizi faaliyet sorumlularını bildirin ve herhangi bir iptal durumunda lütfen bilgilendirin. Faaliyetlere ilk defa katılacak arkadaşlar muhakkak faaliyet sorumlusunu telefonla arayıp ilk defa katılacaklarını söylemeleri ve rotanın zorluk derecesi hakkında bilgi almaları gerekmektedir.
 --------------------------------------------------------------
 GENEL UYARILAR
 Doğa Yürüyüşlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

*Etkinligimiz dağcılık ve doğa sporları temel bilgilerini içeren gerekli egitimi vermek uzere duzenlenmektedir. Doğa Sporlarında en onemli nokta kisilerin guvenligidir. Bir rahatsizlik ya da kaza durumunda tedavi cok zor ve kurtarma operasyonlari cok ciddi cabalar gerektirmektedir. Bu nedenle:

* Katilimcilarin durumu teknik kurul tarafindan degerlendirilerek yeterlilik gosterenler doğa etkinligine kabul edileceklerdir.
 *Doğa sporları yapmak icin uygun sartlari tasimayanlar ile astim , bronsit , kapali alan fobisi , yukseklik korkusu gibi rahatsizliklarla kalp , seker gibi dogada tedavi olmasi cok zor olan rahatsizliklari bulunan katilimcilar etkinliğe kabul edilmeyeceklerdir.

* Doğada giyim: Giyim katmanlar halinde olmalıdır. İç ve ara katmanlarda hafif, soluyabilen ve çabuk kuruyabilen malzemeden üretilmiş kıyafetler, dış katmanlarda ise ek olarak su geçirmez özellikli malzemeler, ayakkabı olarak; bileği ve ayağı kavrayan, sağlam ve dişli tabanlı, su geçirmez ve nefes alabilir botlar tercih edilmelidir. Mevsim şartlarına göre eldiven, bere, kar maskesi, güneş gözlüğü, şapka ve tozluk kullanılmalıdır. Sırt çantası olarak ise 25-35 litre hacminde, tercihen bel perlonu bulunan çantalar tercih edilmelidir.

* Yürüyüş düzeni: Yürüyüş sırası; “Rehber - en yavaş veya acemi kişi - grubun geri kalanı - en deneyimli kişi veya artçı ” sıralaması şeklindedir. Bu sıra bozulmamalıdır, rehber geçilmemeli ve artçının arkasında kalınmamalıdır. Mümkün olduğu kadar tek sıra şeklinde yürünmelidir. Eğer tuvalet vb. çeşitli sebeplerle sıradan ayrılınacak ise mutlaka rehber veya artçıya haber verilmelidir. Su içmek, ufak birşeyler atıştırmak ve kıyafet değiştirmek için molalar genelde 5 dakikalık sürelerde ve 45 dakika-1 saat aralıklarla verilir. Öğlen yemeği molası ise ortalama 1 saat süreli bir moladır.

* Beslenme: Mevsime göre değişmekle birlikte en az 1,5-2 litre su getirmelidir. Atıştırmalık olarak fındık, fıstık, badem, kuru üzüm-incir-kayısı vb. kolay taşınabilir ve enerji veren kuruyemişlerden, öğlen yemeği için ise çeşitli sandviçler ve meyvelerden faydalanılabilir. Bunlara ek olarak kışın kendize yetecek büyüklükte bir termos ile sıcak su ve/veya çay-kahve getimek iyi bir fikir olabilir.

* Çevreye duyarlılık: “Doğadan sadece fotoğraf alın ve sadece ayak izi bırakın” Doğaya hiçbir şekilde çöp bırakılmamalıdır. SİGARA SADECE ÖĞLEN MOLASINDA İÇİLEBİLİR ve izmariti de gene kesinlikle doğaya bırakılmamalıdır. Tuvalet ihtiyaçları olabilidiğince doğal su kaynaklarından uzak alanlarda giderilmelidir.

* Yanınızda bulunması önerilen diğer malzemeler: Düdük, çakı, ateş başlatıcı malzeme (çakmak, kibrit vs.), kafa lambası, güneş ve dudak kremi, kişisel ilaç ve ilkyardım malzemeleri, büyük boy bir çöp torbası, kağıt peçete ve ıslak mendil.

* Dikkat edilmesi gereken diğer kurallar: Doğada dikkat ve düşünceler yürüyüşe ve bulunulan ortama odaklanmalıdır. Adımlar özenli, dikkatli ve kararlı, temponuz ve nefesiniz ise dengeli olmalıdır. Eller cepte veya elele tutuşarak yürünmemeli, gereksiz yere bağırılmamalı ve yüksek sesle konuşulmamalıdır. Rehberin ve diğer görevlilerin uyarılarına kesinlikle uyulmalıdır. Gruptan kopup kaybolma durumlarında; kaybolduğunuzu anladığınız son noktaya gidilmeli ve o noktada beklenilmelidir. Aramalara kaybolan kişinin en son görüldüğü noktadan başlanacaktır.
 * Alkol KESİNLİKLE YASAKTIR.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*