AKDAĞ KOCAYAYLA TOKALI KANYONU DOĞA YÜRÜYÜŞÜ 29 NİSAN 2018 PAZAR

29 Nisan 2018 Pazar günü Uşak Zirve Dağcılık olarak sizlere ender güzellikte ve her zaman göremeyeceğiniz muhteşem bir parkur hazırladık.

Afyon ili, Sandıklı ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve bir kısmı Hocalar ve Kızılören ilçelerine taşan Akdağ eteklerindeki 1600 m. yükseltide bulunan Kocayayla bölgesine gideceğiz.

Karadeniz bölgemizi aratmayacak yemyeşil ormanlar, su kaynakları, çayırlar; kısacası zengin bitki örtüsüyle eş değerde yaban hayatı, (yılkı atları, geyik, domuz, tilki, kurt v.s.) monoton ve betonlaşan hayatımıza bir anda huzur ve canlılık katacaktır…

Doğal peyzajı bozmayan patika yolları, atlı gezi yolları, bisiklet parkurları, yaban hayatı izleme noktaları, alabalık üretilmesi için küçük barajlar, gölcükler, günübirlikçiler ve kampçılar için sosyal tesisler, havuzlar bu güzellikleri daha da çekici ve eşsiz kılacaktır.

Bu eşsiz yer Orman Bakanlığı, Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğünce, 29.06.2000 tarih ve 270 sayılı Onay ile “Tabiat Parkı” ilan edilmiştir.

Tahmini 13-15 km. uzunluğunda olan yürüyüş parkurumuz KURTİNİ Mağarasından başlayıp Kocayaylanın muhteşem manzarası içinde gözetleme kulesine doğru devam edecektir. Bölgede yeralan KURTİNİ mağarasını yürüyüşün başında göreceğiz… Mağaraya girerken herkesin yanında kafa lambası veya el feneri hazır olsun… Doğayla baş başa kalmak isteyen tüm Zirve Dostlarımızın ilgisini çekeceğini düşündüğümüz bu yürüyüşümüze kesinlikle herkesi bekliyoruz.

*** Kısa parkur yapmak isteyenler (KURTİNİ) veya yürümek istemeyip bölgede dolaşmak piknik yapmak isteyenler de bu etkinliğimize katılabilirler…

TOPLANMA VE HAREKET : 07:30 MİGROS ARKASI OTOPARK

ETKİNLİK REHBERİ ; MEHMET GÖKSU (SORKUN KÖYÜ)

ÖNCÜ REHBERLER : AYHAN GÖKOĞLU / ERDEM ÖZKAN
ARTÇI REHBERLER : HAKAN DÖNDER / OSMAN DÜZGÜN

07:30 – Toplanma ve Sorkun Köyüne Hareket
08:30 – 09:29 Kahvaltı ve Serbest Zaman
09:30 – ……. Akdağ’a Hareket
09:55 – ……. Akdağ’a varış ve Yürüyüş için hazırlık
10:00 – ……. Yürüyüşe Başlama
15:00 – ……. Yürüyüş Sonu
15:01 – 17:45 Öğle yemeği ve serbest zaman
17:45 – 17:59 Dönüş İçin Hazırlık
18:00 – ……. Uşak’a Dönüş

Kahvaltı; Kahvaltımızı Sorkun Köy Kahvesinde yapacağız. Burada bizler için hazırlanan yöresel katmer, bükme, peynir, zeytin, domates ve çayla kahvaltımızı yapacağız. Bunların haricinde isteyenler yanlarında farklı yiyecekler de getirebilir…

Öğle Yemeği; Yürüyüş sonunda piknik alanına gidilecek olup, yemek burada yenecektir. İsteyenler yanında köfte, sucuk, tavuk vb. ızgara türünde yiyecek getirip burada mangal yapabilir. Herkes bu konuda serbesttir. Bu tarzda yemek yiyecek olanlar kendi malzemelerini kendileri temin edeceklerdir. Yanınızda taşımaya gerek olmayacaktır, otobüs yemek alanına kadar gelecektir..
Yemek alanında temiz su kaynağı mevcut olup, oturmak için yanınızda yer örtüsü, tabure vs. getiriniz…

* Yürüyüş esnasında sırtınızda fazla eşya ve yiyecek/içecek taşımanıza gerek olmayacaktır. Fazla eşyalarınızı araçta bırakabilir, yürüyüşten sonra araçtan geri alabilirsiniz.

* Yürüyüş esnasında yanınızda en az 1 lt. su ve enerji verici yiyecekler bulundurulması tavsiyemizdir.

* Yürüyüş esnasında öncü ve artçı rehberlerin talimatlarına kesinlikle uyulması gerekmektedir. Aksi hareket eden katılımcılar diğer etkinliklerimize katılamazlar.

Herkes için güzel bir yürüyüş olmasını temenni eder, bütün arkadaşlarımızı etkinliğimize bekleriz.

KAYIT : AYHAN GÖKOĞLU (0.542.564.93.93)

Kayıt yaptıracak katılımcılarımız fazla beklemeden kayıtlarını yaptırsınlar. Kontenjanımız tek araçla sınırlı olacak olup, kahvaltı, yol ve diğer ücretler katılımcı sayısına göre sonradan belirlenecektir…

ZİRVE DAĞCILIK UŞAK ŞUBESİ YÖNETİMİ

 

https://www.facebook.com/events/198765454238554/

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*