SÖKE ŞUBE DEREKÖY MAHMUT DAĞI ZİRVE FAALİYETİ

SÖKE ŞUBE DEREKÖY MAHMUT DAĞI ZİRVE FAALİYETİ

KATILIM KOŞULLARI: Söke Zirve Dağcılık Kulübümüzün düzenlediği dağcılık ve doğa yürüyüşü etkinliklerimize ilk kez katılıyorsanız, lütfen yazımızın tamamını, eğer yürüyüşlerimize düzenli katılıyorsanız parkur  ile ilgili açıklamayı dikkatli bir şekilde okuyunuz.

Birlikte geleceğiniz arkadaşlarımızın da etkinlik detaylarını okumasını sağlayınız.

Sevgili Doğa Severler,

Doğa Yürüyüşlerimize yaşı ne olursa olsun, inişli çıkışlı açık alanlarda asgari 10 kilometre yürüyebilecek her sağlıklı birey katılabilir. Ancak, herhangi bir sağlık probleminiz varsa, daha önce hiç egzersiz yapmamışsanız veya 40 yaş üzerinde iseniz yürüyüşe başlamadan önce mutlaka sağlık kontrolünden geçmelisiniz.

Doğa Yürüyüşlerimiz Trekking ya da Dağcılık disiplin kuralları doğrultusunda gerçekleştirilmekte olup, piknik ya da kır gezisi ile karıştırılmamalıdır.

Katılmak için aşağıdaki duyuruyu eksiksiz okumanız ve faaliyet sorumlularına isim yazdırmanız mecburidir.

PARKUR BİLGİSİ: Arkadaşlar, bu hafta sonu yürüyen herkesin zevk aldığı 1390 Metre yükseklikte bulunan Mahmut Dağı’na gidiyoruz. Geçmiş sezonlarda da yürüdüğümüz Mahmut Dağı, Torbalı ile Kemalpaşa İlçeleri arasında yer almakta, doğası ve heybetiyle herkesin ilgisini çekmektedir. Mahmut Dağı’na bir çok doğa kulübü turlar düzenlemektedir. Ayrıca Dereköy’de kurulan köy pazarında doğal organik ürünler satılmaktadır.

Yürüyüşümüz Kemalpaşa Dereköy’den başlayacak olup, gidiş dönüş toplam yaklaşık 12 Km. civarındadır. Çoğunlukla orman yolundan yürünecektir. B grubu olan etkinliğimizde, hava şartları ya da sakatlık gibi bir aksilik olmaz ise herkesin zirveye çıkabileceği bir faaliyet olacaktır.

NOT: Daha önce yayımlanan etkinlik listemizde, 18 Kasım tarihinde yapılacak faaliyet olarak gözüken Kisir-Çavdar Faaliyetimiz özel nedenlerle Mahmut Dağı Faaliyeti ile yer değiştirmiştir. Kisir-Çavdar Faaliyeti 02 Aralık tarihinde yapılacaktır.

Katılım için 16 Kasım Cuma saat 21.00 ‘e kadar, bu verdiğimiz iletişim numaralarını arayarak, üye ve misafirlerin, ayrıca yanında getireceği kişilerin isim ve TC’lerini vermeleri gerekmektedir. İsim yazdırmayanlar faaliyete alınmayacaktır.

Faaliyetlerimizde Cuma akşamından itibaren iptal kabul etmiyoruz. İptal edenler veya son dakika haber vermeden gelmeyenlerden bir sonraki faaliyette gelmedikleri faaliyetin ücreti alınacaktır. Araç kalkış saati 08:00 olup, lütfen hareket saatinden 15 dakika önceden araç yanında olunuz.

TARİH: 18 Kasım 2018 Pazar

HAREKET SAATİ: 08:00 (Lütfen araç kalkış saatinden 15 dakika önce araç yanında olunuz.)

HAREKET YERİ: Söke Migros Otoparkı (Garaj Yanı)

REHBER: Faysal Yeşilyağcı

ARTÇI: Faaliyet sırasında belirlenecek.

PARKUR MESAFE VE DERECESİ: 12 Km. (B – Orta zorluk derecesi)

HAVA DURUMU: https://www.accuweather.com/tr/tr/kemalpasa/318268/daily-weather-forecast/318268?day=7

FAALİYET SORUMLUSU: Faysal Yeşilyağcı 0 554 543 99 19, Osman Koçak 0 533 352 10 38

ACİL VE İLK YARDIM SORUMLUSU: Ragıp Lüy 0 505 3104585

TDF DOĞA YÜRÜYÜŞ LİDERİ: Osman Koçak

İRTİBAT VE REZERVASYON İÇİN: Faysal Yeşilyağcı: 0 554 543 99 19                                                                                                    Hatice Tekdal: 0 542 551 91 56                                                                                                          Osman Koçak: 0 533 352 10 38

 

SAĞLIK: Faaliyetlerimiz yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları, astım gibi solunum rahatsızlıkları ile adale/eklem romatizması, epilepsi (sara) vs. doğada tedavisi son derece güç olan hastalıklara sahip kişilerin katılımına uygun değildir.

NASIL GİYİNMELİSİNİZ: Yürüyüşlerde kullanılan giysiler; az yer tutan, hafif, çabuk kuruyan, sağlıklı giysiler olmalıdır. Pamuklu giysiler yerine sentetik, termal veya yünlü kumaş giysilerden imal edinmiş, hareket yeteneğini kısıtlamayan rahat giysiler tercih edilmelidir. Dar ve geç kuruyan pantolonları tercih etmemelisiniz. Mevsime uygun kat iç, orta ve dış katman giysiler olarak düşünerek giyim planlamak uygun seçenek olacaktır. Yürüyüş ayakkabısı yürüyüş sporuna uygun, uzun bilekli, rahat, ayağınızı vurmayan, ayağınıza alışmış ve daha önce denenmiş kısacası sorunsuz ayakkabı olmalıdır.

YANINIZDA MUTLAKA BULUNMASI GEREKENLER: İki omuzdan geçmeli rahat bir sırt çantası (özellikle tek omuz çapraz askılı çantalar sizi gereğinden fazla yoracak ve omuriliğinize zarar verecektir), yağmurluk veya rüzgarlık, bir öğünlük yiyecek, asgari 1,5 litre su, fotoğraf makinası, ilaçlarınız ( kişisel olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa), yedek giysi, fener ya da kafa lambası, düdük, baton, tozluk, güneş gözlüğü, güneş kremi, yürüyüş esnasında kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak için fındık, kuru üzüm, kuru kayısı gibi doğal şeker türevlerini bulundurmanızı tavsiye ederiz.

KURALLARIMIZ :
Yürüyüşlerimizde rehberler tek yetkilidir.
Rehberden önde gitmek ve artçıdan geri kalmak yasaktır.
Faaliyetlerimiz esnasında alkollü içecekler kesinlikle kullanmıyoruz.
Tütün ve tütün mamullerini kullanmamaya özen gösteriyoruz.
Doğada asla çöp bırakmıyoruz.
Doğadan sadece keyif alıyor, geride sadece ayak izi bırakıyoruz.
Evimize götürdüğümüz tek şey fotoğraflarımız oluyor.
Hava ve yol durumu göz önüne alınarak rota değişimi ve/veya iptali rehberler ve yönetimin kararıdır.

NOT: Bundan sonraki tüm faaliyetlerde faaliyet ücretinde üye indirimi olacaktır. Kamplı ya da başkaca faaliyetlerde öncelik kulübümüz üyelerinindir.

Faaliyetlerimiz 1618 sayılı Seyahat Acentaları Birliği belge no:7006, Kon-Mer Turizm ve Ertur Turizm Taşımacılığı tarafından yapılmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*