Delikyol – Hydas Kale Turgut Köyü Faaliyet Bilgisi

Delikyol – Hydas Kale Turgut Köyü Faaliyet Bilgisi

Faaliyet Tarihi:20/01/2019

Buluşma Yeri : Yapı Kredi Bankası Önü

Hareket Saati :09:00

Yürüyüş Mesafesi : 12 km.

Yürüyüş Saati : 6 – 7 saat ( Molalar Dahil )

Parkur Derecesi : Orta

Gerekli Malzeme : Sert Tabanlı ve Bilekleri Kavrayan Yürüyüş Botu, Baton, Tozluk

Hava Durumu : 14C/hafif yağmur

Rehber : Ayten KALINSAZ_Hayriye ÖZHAN

İletişim Bilgisi : marmariszirve@gmail.com-05330935319

Parkur Bilgisi :Faaliyetimiz Selimiye Köyü Delikyol mevkisinde, sahilden patika yola girilerek başlanacaktır. Deniz sahilindeki evlerin bahçelerinden ve sahilden yürünerek patika yola girilecektir. Bir km.lik bir yürüyüş’den sonra dik bir yamaç’dan yükselerek Hydas Kalesi’ne ulaşacağız. Turgut Kalesi olarak ta bilinen tarihi kalıntılar; eski Yunan, Roma, Likya ve Karya uygarlığının izlerini taşımaktadır. Kale’den; Hisarönü Körfezi, Orhaniye, Turgut, Selimiye köyleri, Datça ve Taşlıca yarımadası izlenebilir. Burada vereceğimiz uzun bir mola ve fotoğraf çekimi sonrası kalıntıların içinden geçerek orman yoluna ulaşacağız. Bu yolu takip ederek tekrar deniz kenarına ineceğiz. Mola sonrası orman yolu takip edilerek kale kalıntılarının olduğu alana geri dönülecek ve buradan patika yol ile Turgut Köyü’ne inilecektir.

Notlar : Katılımcı arkadaşların; mevsim koşullarına göre su tutmayan, çabuk kuruyan malzemelerden kıyafetler ( termal içlik, goratex mont vb. ), sırt çantası, en az 2 lt. su,sıcak su, enerji veren yiyecekler ( meyve ve kuru yemiş ), şapka, düdük, kafa feneri, yedek pil, yağmurluk almaları önerilir
Yapılacak araç organizasyonu için tüm katılımcıların mail ortamında, en geç 18/01/2019 Cuma günü saat 19:00’a kadar teyit vermesini bekliyoruz.
Katılımcı listesi yayınlandıktan sonra yapılan iptaller ve faaliyete gelmeyenlerden paylarına düşen bedeller tahsil edilecektir.
Faaliyetlerimiz YÜKSEK TANSİYON, KALP RAHATSIZLIKLARI, ASTIM GİBİ SOLUNUM RAHATSIZLIKLARI ile ADALE/EKLEM ROMATİZMASI, EPİLEPSİ (SARA) VS. DOĞADA TEDAVİSİ SON DERECE GÜÇ OLAN HASTALIKLARA SAHİP KİŞİLERİN katılımına uygun değildir.
Etkinlik süresince etkinlik sorumlusu ve rehberin tüm uyarılarına riayet edilir, rehber uygun görmesi halinde güzergahta değişiklik yapabilir.
Etkinlik süresince doğaya stres ve ayak izleri dışında hiç bir şey bırakılmaz, doğadan da huzur ve anı dışında hiç birşey alınmaz…
*** Hava ve yol durumu göz önüne alınarak rota değişimi ve/veya iptali rehberler ve yönetimin kararıdır.
Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün 1618 sayılı TÜRSAB yasası gereği A grubu seyahat acentası güvencesinde düzenlemiş olduğu, GÜNÜBİRLİK DOĞA YÜRÜYÜŞÜ faaliyetinin taşıması Koral Turizm tarafından yapılacaktır.
Keyifli Faaliyetler

Marmaris Zirve

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*