SÖKE ŞUBE KULA KULADOKYA KÜLTÜR GEZİSİ

SÖKE ŞUBE KULA KULADOKYA KÜLTÜR GEZİSİ

Arkadaşlar, geçen hafta iptal ettiğimiz faaliyetin boşluğunu, bu hafta sonu güzel bir doğa harikası olan Manisa Kula İlçesi’nde bulunan, antik çağ coğrafyacısı Strabon’un “Geographika” adlı eserinde “Katakekaumene-Yanık Ülke” olarak tanımladığı,  Kuladokya’ya giderek dolduruyoruz. Ege Bölgesinin en genç volkanik dağlarına sahip olan  Kula’nın, büyük bölümü yakın zamanda patlayan Kara Divlit Dağı’ndan dolayı kapkara olan bölge. Yapılan kazılarda bulunan, 12 bin yıllık insan ayak izleri, şehrin ilk çağlardan bu yana yerleşim yeri olarak kullanıldığını göstermiş. Bu özelliklerinden dolayı Kula, Unesco tarafından Türkiye’nin ilk, dünyanın 99. Jeoparkı seçilmiştir. Ayrıca koruma altına alınan tarihi evleri, şifalı kaplıcaları, usta-çırak ilişkisiyle unutulmaya yüz tutan demircilik, bakırcılık, tenekecilik dokuma halıcılık, semercilik, keçecilik, nalbantlık gibi birçok eski iş kolunun devam ettiği kültürel bir mirastır Kula. Volkanik tepeleri, peri bacaları ile muhteşem manzaraların oluştuğu bölge, simsiyah lav platosunun batı sınırından başlıyor. Doğanın eseri olan bu gizemli ve muhteşem güzelliğe bir de Kula’da bulunan tarihi yerler eklenince burası gezilmesi gerekenler listesindeki en vazgeçilmez yerini alıyor.

NOT: Gezeceğimiz yerler: Kula Jeoparkı, Kuladokya, Kula Çarşısı ve Evleri.
Faaliyet Ücreti: 75 TL
Ücrete dahil olanlar: Yol ücreti, Türsab ve rehberlik hizmetleri.

Saat 07:00 de Söke’den hareket ederek, kahvaltımızı Selçuk’ta yapacağız.

Katılım için 23 Kasım Cuma saat 21.00 ‘e kadar, bu verdiğimiz iletişim numaralarını arayarak, üye ve misafirlerin, ayrıca yanında getireceği kişilerin isim ve TC’lerini vermeleri gerekmektedir. İsim yazdırmayanlar faaliyete alınmayacaktır.

Faaliyetlerimizde Cuma akşamından itibaren iptal kabul etmiyoruz. İptal edenler veya son dakika haber vermeden gelmeyenlerden bir sonraki faaliyette gelmedikleri faaliyetin ücreti alınacaktır. Araç kalkış saati 07:00 olup, lütfen hareket saatinden 15 dakika önceden araç yanında olunuz.

TARİH: 25 Kasım 2018 Pazar

HAREKET SAATİ: 07:00 (Lütfen araç kalkış saatinden 15 dakika önce araç yanında olunuz.)

HAREKET YERİ: Latmos Çarşı (Otobüs Garajı arkası)

FAALİYET SORUMLUSU: Faysal Yeşilyağcı

İRTİBAT VE REZERVASYON İÇİN: Faysal Yeşilyağcı: 0 554 543 99 19                                                                                                    Hatice Tekdal: 0 542 551 91 56                                                                                                          Osman Koçak: 0 533 352 10 38

Faaliyetlerimiz 1618 Sayılı Seyahat Acentaları Birliği Belge No:7006 Kon-Mer Turizm Ve Ertur Turizm Taşımacılığı Tarafından Yapılmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*