Faaliyet;
Adı: Erciyes Dağı Zirve tırmanışı
Tarih : 29/08/2020
Hareket:Cumartesi 03:00
Son Başvuru Tarihi: 27 Ağustos 2020
☎️
Başvuru Ve Faliyet Sorumlusu:
CEVDET CAN: 0 (506) 295 29 50
Detaylı bilgi için faaliyet sorumlularından bilgi alınız.
—————————————————————————–
Erciyes Dağı Zirve Faaliyeti (3916 m) ;
Faaliyete daha önce kış faaliyetlerine katılmış veya şubemizden kış dağcılığı eğitimi almış (teorik eğitim + uygulama faaliyeti) üyelerimiz katılabilirler.
3000 m üstü deneyimi olmayan , krampon, kazma kullanamayanları faaliyete alamıyoruz.
? Kamp alanı:Sütdonduran yaylası
KESİNLİKLE YAĞMURLUK,SU GEÇİRMEZ BOT, TOZLUK, ELDİVEN, BERE OLMALIDIR.
(Hava, yol ve katılımcıların durumuna bağlı olarak parkur uzatılabilir, kısaltılabilir, değiştirilebilir.)
GENEL UYARILAR
Doğa Yürüyüşlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
*Etkinligimiz dağcılık ve doğa sporları temel bilgilerini içeren gerekli egitimi vermek uzere duzenlenmektedir. Doğa Sporlarında en onemli nokta kisilerin guvenligidir. Bir rahatsizlik ya da kaza durumunda tedavi cok zor ve kurtarma operasyonlari cok ciddi cabalar gerektirmektedir. Bu nedenle:
* Katilimcilarin durumu teknik kurul tarafindan degerlendirilerek yeterlilik gosterenler doğa etkinligine kabul edileceklerdir.
*Doğa sporları yapmak icin uygun sartlari tasimayanlar ile astim , bronsit , kapali alan fobisi , yukseklik korkusu gibi rahatsizliklarla kalp , seker gibi dogada tedavi olmasi cok zor olan rahatsizliklari bulunan katilimcilar etkinliğe kabul edilmeyeceklerdir.
* Doğada giyim: Giyim katmanlar halinde olmalıdır. İç ve ara katmanlarda hafif, soluyabilen ve çabuk kuruyabilen malzemeden üretilmiş kıyafetler, dış katmanlarda ise ek olarak su geçirmez özellikli malzemeler, ayakkabı olarak; bileği ve ayağı kavrayan, sağlam ve dişli tabanlı, su geçirmez ve nefes alabilir botlar tercih edilmelidir. Mevsim şartlarına göre eldiven, bere, kar maskesi, güneş gözlüğü, şapka ve tozluk kullanılmalıdır. Sırt çantası olarak ise 25-35 litre hacminde, tercihen bel perlonu bulunan çantalar tercih edilmelidir.
* Yürüyüş düzeni: Yürüyüş sırası; “Rehber – en yavaş veya acemi kişi – grubun geri kalanı – en deneyimli kişi veya artçı ” sıralaması şeklindedir. Bu sıra bozulmamalıdır, rehber geçilmemeli ve artçının arkasında kalınmamalıdır. Mümkün olduğu kadar tek sıra şeklinde yürünmelidir. Eğer tuvalet vb. çeşitli sebeplerle sıradan ayrılınacak ise mutlaka rehber veya artçıya haber verilmelidir. Su içmek, ufak birşeyler atıştırmak ve kıyafet değiştirmek için molalar genelde 5 dakikalık sürelerde ve 45 dakika-1 saat aralıklarla verilir. Öğlen yemeği molası ise ortalama 1 saat süreli bir moladır.
* Beslenme: Mevsime göre değişmekle birlikte en az 1,5-2 litre su getirmelidir. Atıştırmalık olarak fındık, fıstık, badem, kuru üzüm-incir-kayısı vb. kolay taşınabilir ve enerji veren kuruyemişlerden, öğlen yemeği için ise çeşitli sandviçler ve meyvelerden faydalanılabilir. Bunlara ek olarak kışın kendize yetecek büyüklükte bir termos ile sıcak su ve/veya çay-kahve getimek iyi bir fikir olabilir.
* Çevreye duyarlılık: “Doğadan sadece fotoğraf alın ve sadece ayak izi bırakın” Doğaya hiçbir şekilde çöp bırakılmamalıdır. SİGARA SADECE ÖĞLEN MOLASINDA İÇİLEBİLİR ve izmariti de gene kesinlikle doğaya bırakılmamalıdır. Tuvalet ihtiyaçları olabilidiğince doğal su kaynaklarından uzak alanlarda giderilmelidir.
* Yanınızda bulunması önerilen diğer malzemeler: Düdük, çakı, ateş başlatıcı malzeme (çakmak, kibrit vs.), kafa lambası, güneş ve dudak kremi, kişisel ilaç ve ilkyardım malzemeleri, büyük boy bir çöp torbası, kağıt peçete ve ıslak mendil.
* Dikkat edilmesi gereken diğer kurallar: Doğada dikkat ve düşünceler yürüyüşe ve bulunulan ortama odaklanmalıdır. Adımlar özenli, dikkatli ve kararlı, temponuz ve nefesiniz ise dengeli olmalıdır. Eller cepte veya elele tutuşarak yürünmemeli, gereksiz yere bağırılmamalı ve yüksek sesle konuşulmamalıdır. Rehberin ve diğer görevlilerin uyarılarına kesinlikle uyulmalıdır. Gruptan kopup kaybolma durumlarında; kaybolduğunuzu anladığınız son noktaya gidilmeli ve o noktada beklenilmelidir. Aramalara kaybolan kişinin en son görüldüğü noktadan başlanacaktır.
* Alkol KESİNLİKLE YASAKTIR.
Erciyeste Görüşmek üzere…
Bir yanıt bırakın