SOĞANLI VADİSİ AVLA KANYONU YÜRÜYÜŞÜ

SOĞANLI VADİSİ AVLA KANYONU DOĞA YÜRÜYÜŞÜ;
DETAYLAR
Katılım için etkinlik linkini tıklamak yeterli değildir. Katılmak isteyenler kesin kayıt için ekte ismi yazılı görevli arkadaşlardan herhangi birini arayarak isimlerini yazdırmak zorundadır. Kayıt yaptırmadan gelinmesi halinde araçta boş yer yok ise kayıt yaptırmış olanlara öncelik verilecektir. Kayıt yaptırıp gelemeyenler ise uyarılacak ve ikinci tekrarında bir daha etkinliğe kabul edilmeyecektir. Araç saatinde hareket edecektir. Dolayısıyla hareket saatinden en az 10 dakika öncesinde araç hareket noktasında olalım.

NOT;Kanyona giriş 12.5 TL olup iş bankası maxımum kart,müze kart,sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü olanların girişleri belge ve kimliklerini ibraz etmesi halinde ücretsizdir.

SOĞANLI VADİSİ AVLA KANYONU DOĞA YÜRÜYÜŞÜ;
Soğanlı Vadisi Avla Kanyonu doğa yürüyüşümüze sabah saat 06.30 Eski Mezitli Belediyesi önünden; saat 07:00 Dumlupınar Lisesi önünden araçlarımız hareket edecektir. Saat 08:45 gibi Demireller tesislerinde 30 dakika kahvaltı için mola verilecektir. Kahvaltı sonrası araçlarımızla Soğanlı vadisi yürüyüş başlangıç noktasına gidilecektir. Yürüyüş toplamda 12 km olup sağlık problemi olmayan her kesin yürüyebileceği kolay parkurdur. Yürüyüş tahmini saat 11:00 da başlayıp saat 15:00 gibi tamamlanacağı planlanmıştır. Saat 15:00 ile 16:00 arasında öğlen yemeği için dileyen lokantada; isteyen de kumanyalarını yiyebilecektir. Soğanlı vadisi Avcı kanyonu girişi ücretli olup Müze kartı olanların kartlarını yanlarına almaları; müze kartı olmayanlarında ücret ödeyerek giriş yapacaklardır.
Mağara Odalar Kiliseler Buram Buram Tarih Kokan Kapadokya
Soğanlı Vadisi Hakkında ;
Kapadokya Soğanlı Vadisi, Ihlara Vadisi ile büyük benzerlik gösterdiği öne sürülen, Kayseri sınırında yer alan Yeşilhisar ilçesine bağlı bir mahallede yer alıyor. Yeşilhisar merkeze 15 km uzaklıkta bulunan vadi, küçük bir alana değil 25 km’lik geniş bir kanyona serilmiştir. Az önce bahsedildiği gibi kubbeli kaya kiliselerinin yanı sıra hepimizin çocukluğunda birer anı olan bez bebeklerin de ortaya çıktığı yer olmasıyla ilgi çekiyor.
Bölgenin tarihinde yine 6. ve 7. Yüzyıllarda yaşayan Bizanslıların hayatlarına tanıklık etmiş geziye açık olan 15 kilise ve hala kayıp olduğu düşünülen 50’ye yakın kilise bulunuyor. MS 1200-1300 yılları arasında Bizanslılardan alınıp bir Türk köyü haline gelen Soğanlı, Türkmen kökenli ve eskiden kale mahallesine bağlı olan bir yerleşim bölgesidir.
Kapadokya’yı meşhur eden peribacaları bu bölgede biraz farklılık göstererek yine varlığını sürdürüyor. 300-400 kişilik nüfusu ile son derece küçük ve sevimli olan bu köy depremler ya da Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın aktif olduğu dönemlerdeki sarsıntılardan etkilenerek çökmelere uğramış ve vadi ve platoların oluşumuna yol açmış. Bu vadi yamaçlarında Roma ve Bizans uygarlıklarına ait çok sayıda mezarlık ve kiliseye rastlanılıyor.
Soğanlı bez bebekleri, tüm bölgede rastlayacağınız sıklıkta etrafa renkli bir canlılık serpiyor. Bölgenin turistik yoğunluğu Kapadokya’nın diğer bölgelerindeki kadar fazla olmadığı için, buradaki geçim kaynaklarından en önemlisi bu bez bebekler oluyor. Köy kadınlarının el emeğiyle en güzel şekilde dikilip, makyajla süslenen bebeklerin yanı sıra Türk motiflerinin hakim olduğu heybeler, halılar ve çoraplara da rastlanıyor. Vadinin kuzey tarafında yer alan Kubbeli Kilise, bölgenin en meşhur ve özel yerlerinden bir tanesi. Kubbelerin oluşturulması dev bir peribacasının büyük bir ustalıkla işlenmesi sonucu bu hale getirilmiş ki bu kiliseyi daha da özel kılan niteliklerden bir tanesi. Tıpkı bir labirent gibi gözüken Kubbeli Kilise, Tıpkı bir labirent gibi gözüken Kubbeli Kilise, içinde kayalara oyulmuş tünelleri, merdivenleri, koridorları ve dehlizleriyle son derece heyecan verici ve gizemli bir yer. Burayı daha da gizemli hale getiren sebeplerden bir tanesi de sesin nereden geldiğinin anlaşılmasına imkân vermeyen farklı akustik yapısı. Son şeklini 14. Yüzyılda aldığı bilinen Kubbeli Kilise iki katlı ve içi kiliselerden çoğunlukla alışık olduğumuz gibi fresklerle süslüdür.
Tarih : 22 AĞUSTOS 2021 Pazar
Parkur : Soğanlı Vadisi Avla Kanyonu Doğa Yürüyüşü
Kahvaltı: Demireller Tesisleri
Öğle Yemeği : Kumanya (isteyeneRestoran da güveç salata pekmezli yoğurt 40 TL)

ETKİNLİK GÖREVLİLERİ
REHBER : ALİ RIZA DEMİR
ARTÇI : DİDEM ÖZTÜRK
HAREKET YERLERİ, SAATLERİ :
ESKİ MEZİTLİ BELEDİYESİ: 06 :30
DUMLUPINAR LİSESİ : 07 : 00

KAYIT İÇİN İLETİŞİM TEL :
Ali Rıza DEMİR 505.2280692
Rıdvan ERDOĞAN 506.5314062
Erkan DEMİR 555.189 14 89
Rahmi GÜLLÜ 530.6962116
Süleyman ASLAN 532.2764560
Süleyman SARIGÜL 555.2529766
Hatice GÜNER 507.6974721
Sibel İLHAN 506.3439024
Didem ÖZTÜRK 533.3306010

🚩🚩LÜTFEN PANDEMİ DETAYLARINI OKUYUNUZ 🚩🚩
1- Pandemi sürecinde olduğumuzu unutmayalım ve tüm koruyucu önlemlere uyamaya devam edip doğa yürüyüşünde daha dikkatli olunması rica olunur.
2- Araç içi yolculukta herkesin maske takması zorunludur. Maskenizi getiriniz.
3- Doğada yürüyüş mesafesine uyulacak olup, molalarda bir araya gelinmemesi sağlığınız açısından önemlidir.

KURALLARIMIZ :
Yürüyüşe katılanlar, TECRÜBE, KIYAFET, AYAKKABI, BATON vb. malzemeler de göz önünde bulundurularak, Etkinlik Sorumluları ve Rehberlerince yürüyüşün zorluk derecelerine göre gruplara yönlendirilebilirler. İlk kez katılanlar A grubunda yürüyebilir, B grubuna kabul edilmezler. Yürüyüşlerimizde Rehberler tek yetkilidir, verecekleri kararlara katılımcılar uymak zorundadır.
Rehberden önde gitmek ve artçıdan geri kalmak yasaktır.
Yürüyüşlerimiz esnasında Alkollü içecekler kesinlikle kullanılmaz, içtikleri tespit edilenler bir daha yürüyüşlere kabul edilmezler.
Yürüyüş esnasında Akciğer lopları açıldığı için sigara içeni normalden iki kat daha fazla etkileyeceği gibi pasif içici durumunda olan diğer kişilere de zarar verecektir. Söndürülmesi unutulan bir sigara izmariti her açıdan doğaya zarar verebilir. Bu yüzden diğer katılımcılara saygılı olmak koşulu ile sigara ancak büyük molada kontrollü alanda içilebilir, yürürken veya kısa molalarda sigara içilmesi yasaktır.
Su ekmek yiyecek vs. için alışverişler faaliyet öncesi yapılmalıdır. Faaliyetler ilan edilen saatte başlar. Gecikenler beklenilmez. Faaliyet saatinde olabilecek değişiklikler katılımcılara bildirilir.ü
Faaliyetlerde hiç bir şekilde gruptan kopulmaz. Ekip halinde öndeki ile aynı iz takip edilerek hareket edilmelidir.
Evsel atıklarımızı şehre geri götürüyor doğada sadece ayak izimizi bırakıyoruz. Meyve kabuklarını ve çekirdeklerini toprağa gömebilirsiniz.
Kulaklıkla müzik dinlemek yerine doğanın sesi olan rüzgarı, su sesini, kuşların ve diğer hayvanların dilini dinleyelim. Kulaklıkla müzik dinlemek olası tehlike uyarılarını duymanızı da engelleyecektir.
Doğadan sadece Fotoğraf alıyor, sadece ayak izi bırakıyoruz..

MUTLAKA BULUNMASI GEREKENLER
• İki omuzdan geçmeli rahat bir Sırt Çantası (özellikle tek omuz çapraz askılı çantalar sizi gereğinden fazla yoracak ve omuriliğinize zarar verecektir),
• Yağmurluk veya Rüzgarlık,
• Bir öğünlük yiyecek,
• Asgari 1,5 litre su,
• Fotoğraf Makinası,
• İlaçlarınız ( kişisel olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa),
• Yedek giysi,
• Fener ya da Kafa Lambası,
• Düdük,
• Baton,
• Tozluk,
• Güneş Gözlüğü,
• Güneş Kremi,
Yürüyüş esnasında kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak için fındık, kuru üzüm, kuru kayısı gibi doğal şeker türevlerini bulundurmanızı tavsiye ederiz.
Keyifli yürüyüşler ve sağlıklı günler dileriz. Hayatınız Zirve Tadında Olsun…

2 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*