İzmir Şube – Kemalpaşa Ansızca Köyü Taş Ocağı – 11 Mayıs 2017

Arkadaşlar merhaba.

Bu perşembe (11.05.2017) saat 14’te, Kemalpaşa Ansızca köyü’nde bir taş ocağı projesi için Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü tarafından, halkın katılımı toplantısı düzenlenecek. Proje sahasının haritasını aşağıda gönderiyorum. Yılda 3.150.000 ton kalker üretmeyi planlayan bu ocak, Ansızca Kanyonu’nun dibine kurulmak isteniyor. Her yıl başta Zirve Dağcılık olmak üzere birçok doğa sporları kulübünün rotasında olan bu kanyonun taş ocağı faaliyetlerinden etkilenmemesi mümkün değil. O yüzden sizden ricam, eğer mümkünse perşembe günü Zirve Dağcılık olarak toplantıda yer alalım ve Kanyonun bizler için ne anlama geldiğini, neden korunması gereken bir alan olduğunu Bakanlık temsilcilerine anlatalım.
Ben Köylülerin avukatı olarak orada olacağım ancak üyesi olmaktan mutluluk duyduğum Zirve Dağcılık’ın ve hatta ulaşabildiğimiz diğer doğa sporları kulüplerinin de toplantıya katılıp fikirlerini beyan etmelerini önemli ve değerli buluyorum. Bu taş ocağını dava açmadan engeleyebilmemiz için son fırsat, bu toplantı olacak. Eğer burada ikna edebilirsek, dava açmak zorunda kalmayız.
Zirve Dağcılık olarak daha önce Karakuyu ve Gökçealan köyleri için bu dayanışmayı göstermiş idik ve bu iki köydeki taş ocağı projelerini iptal ettirdik bu sayede. Bir benzeri dayanışmayı Ansızca Kanyonu için de gösterebileceğimizden eminim.
Daha detaylı bilgi almak isteyenler benimle irtibata geçebilir.
Selamlar, sevgiler
Cem

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*