SÖKE ŞUBE; IASOS GÜNÜBİRLİK DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

SÖKE ŞUBE; IASOS GÜNÜBİRLİK DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

KATILIM KOŞULLARI: Katılmak için aşağıdaki duyuruyu eksiksiz okumanız ve faaliyet sorumlularına isim yazdırmanız mecburidir.

Merhaba arkadaşlar; Bu hafta Selçuk – Söke Şubelerimizin ortak gerçekleştireceği faaliyet için sabah ilk durağımız kahvaltı ve gözlemesi ile gönlümüzde taht kuran Pınarcık Köyü olacak. Sonraki durağımız doğa yürüyüşümüzün başlayacağı Kızılağaç Köyü olacak. 10 km uzunluğunda orta zorlukta bir rotada yürüyeceğiz. Varış noktamız Iasos Antik Kenti’nin de bulunduğu Kıyıkışlacık olacak. İsteyenler yürüyüşün bittiği noktada bulunan Iasos Antik Kenti’ni ziyaret edebilecekler. Müthiş manzara eşliğinde deniz kenarında balık ekmek yiyerek final yapacağız.

Rota hakkında: Toplam 10 km. civarındaki rotayı molalar ve yemek arası dahil olmak üzere yaklaşık 5-6 saatte yürümeyi planlıyoruz. Uzunluk ve süre değişkenlik gösterebilir.

NOT: Müzekart almayı unutmayınız.

Görülecek yerler:
Pınarcık Köyü (Kahvaltı)
Kızılağaç Köyü (Farklı mezar adetleri hakkında bilgilendirme)
Zirvedeki Antik bölge ve yapılar
Iasos Antik Kenti
Kale
Kıyıkışlacık
Antik Balık Pazarı Müzesi
Euromos Antik Kenti

Hava durumu: Aşağıdaki linkleri inceleyerek hava durumunu takip edebilirsiniz.
https://www.meteoblue.com/tr/hava/tahmin/hafta/kıyıkışlacık_türkiye_307419

TARİH: 05.11.2017 Pazar

REHBER: ÖZGÜR AYDOĞAN

FAALİYET SORUMLUSU: FAYSAL YEŞİLYAĞCI: 0 554 543 99 19

İRTİBAT VE REZERVASYON İÇİN: FAYSAL YEŞİLYAĞCI: 0 554 543 99 19 HATİCE TEKDAL: 0 542 551 91 56 OSMAN KOÇAK: 0 533 352 10 38

HAREKET SAATİ: 07.30

HAREKET YERİ: SÖKE MİGROS OTOPARKI (GARAJ YANI)

NOT: Katılım için 03 Kasım 2017 Cuma saat 21.00 ‘e kadar, bu verdiğimiz iletişim numaralarını arayarak, üye ve misafirlerin, ayrıca yanında getireceği kişilerin isim ve TC’lerini vermeleri gerekmektedir. İsim yazdırmayanlar faaliyete alınmayacaktır. Faaliyetlerimizde Cuma akşamından itibaren iptal kabul etmiyoruz. İptal edenler veya son dakika haber vermeden gelmeyenlerden bir sonraki faaliyette gelmedikleri faaliyetin ücreti alınacaktır.

SAĞLIK: Faaliyetlerimiz YÜKSEK TANSİYON, KALP RAHATSIZLIKLARI, ASTIM GİBİ SOLUNUM RAHATSIZLIKLARI İLE ADALE/EKLEM ROMATİZMASI, EPİLEPSİ (SARA) VS. DOĞADA TEDAVİSİ SON DERECE GÜÇ OLAN HASTALIKLARA SAHİP KİŞİLERİN katılımına uygun değildir.

NASIL GİYİNMELİSİNİZ? Yürüyüşlerde kullanılan giysiler; az yer tutan, hafif, çabuk kuruyan, sağlıklı giysiler olmalıdır. Pamuklu giysiler yerine sentetik, termal veya yünlü kumaş giysilerden imal edinmiş, hareket yeteneğini kısıtlamayan rahat giysiler tercih edilmelidir. Dar ve geç kuruyan pantolonları tercih etmemelisiniz. Mevsime uygun kat iç, orta ve dış katman giysiler olarak düşünerek giyim planlamak uygun seçenek olacaktır. Yürüyüş ayakkabısı yürüyüş sporuna uygun, uzun bilekli, rahat, ayağınızı vurmayan, ayağınıza alışmış ve daha önce denenmiş kısacası sorunsuz ayakkabı olmalıdır.

YANINIZDA MUTLAKA BULUNMASI GEREKENLER: İki omuzdan geçmeli rahat bir sırt çantası (özellikle tek omuz çapraz askılı çantalar sizi gereğinden fazla yoracak ve omuriliğinize zarar verecektir), yağmurluk veya rüzgarlık, bir öğünlük yiyecek, asgari 1,5 litre su, fotoğraf makinası, ilaçlarınız ( kişisel olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa), yedek giysi, fener ya da kafa lambası, düdük, baton, tozluk, güneş gözlüğü, güneş kremi, yürüyüş esnasında kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak için fındık, kuru üzüm, kuru kayısı gibi doğal şeker türevlerini bulundurmanızı tavsiye ederiz.

KURALLARIMIZ :
Yürüyüşlerimizde rehberler tek yetkilidir.
Rehberden önde gitmek ve artçıdan geri kalmak yasaktır.
Faaliyetlerimiz esnasında Alkollü içecekler kesinlikle kullanmıyoruz.
Tütün ve tütün mamullerini kullanmamaya özen gösteriyoruz.
Doğada asla çöp bırakmıyoruz.
Doğadan sadece keyif alıyor, geride sadece ayak izi bırakıyoruz.
Evimize götürdüğümüz tek şey fotoğraflarımız oluyor.
Hava ve yol durumu göz önüne alınarak rota değişimi ve/veya iptali rehberler ve yönetimin kararıdır.

NOT: Bundan sonraki tüm faaliyetlerde faaliyet ücretinde üye indirimi olacaktır. Kamplı ya da başkaca faaliyetlerde öncelik kulübümüz üyelerinindir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*