Gaziantep Şube – Berit Dağı Kış Zirve Faaliyeti (3054m)

Berit Dağı Kış Zirve Faaliyeti (3054m)  – Göksun/Kahramanmaraş

Beritdağı Konum Bilgisi;
http://wikimapia.org/22659039/tr/Berit-Dağı-3054-mt

——————————————————————————————————————–
Faaliyete daha önce kış faaliyetlerine katılmış veya şubemizden kış dağcılığı eğitimi almış (teorik eğitim + uygulama faaliyeti) üyelerimiz katılabilirler.

Katılım için şube yönetiminin onayı gerekmektedir. Faaliyet sadece şube üyelerimize açıktır.

KESİNLİKLE YAĞMURLUK,SU GEÇİRMEZ BOT, TOZLUK, ELDİVEN, BERE , YEDEK KIYAFET, TEPE LAMBASI VE YEDEK PİLLERİ BULUNDURULMASI GEREKMEKTEDİR.
Detaylı bilgiyi faaliyet sorumlularından alabilirsiniz.

Not: Kesin kayıt yaptıran arkadaşların Son Başvurudan sonra iptal etmesi durumunda veya gelmemesi durumunda faaliyet ücreti talep edilecektir.
Kesinleşen kayıt sayısına göre araç ayarladığımızdan zor durumda kalıyoruz. Anlayışınız için teşekkür ederiz


——————————————————————————————————————–


**** LÜTFEN HAREKET SAATLERİNE DİKKAT ****
DURAKLAR VE HAREKET SAATLERİ:
Celaldoğan Parkı: 13:30
Tarih: 06.01.2018 – 07.01.2018

(Hava, yol ve katılımcıların durumuna bağlı olarak parkur uzatılabilir, kısaltılabilir, değiştirilebilir.)
——————————————————————————————————————–


Başvurularınızı yaparken ‘katıl’ı tıklamanız yeterli değildir. Lütfen başvuru yaparken araca nereden bineceğinizi faaliyet sorumlularını bildirin ve herhangi bir iptal durumunda lütfen bilgilendirin. Faaliyetlere ilk defa katılacak arkadaşlar muhakkak faaliyet sorumlusunu telefonla arayıp ilk defa katılacaklarını söylemeleri ve rotanın zorluk derecesi hakkında bilgi almaları gerekmektedir.

Başvuru Ve Faaliyet Sorumlusu : 
ALİ ÇEKEMATMA ( 0 506 859 21 56 )
İlhami ASLANSOY (0542 806 44 77)
Son Başvuru Tarihi : 4 Ocak 2018. (Perşembe) Saat 21:00

Başvurular sadece Telefonla Alınmaktadır
Not: Hava, yol ve katılımcıların durumuna bağlı olarak Faaliyet İptal Edilebilir, ertelenebilir.

 



Doğa Yürüyüşlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
*Etkinligimiz dağcılık ve doğa sporları temel bilgilerini içeren gerekli egitimi vermek uzere duzenlenmektedir. Doğa Sporlarında en onemli nokta kisilerin guvenligidir. Bir rahatsizlik ya da kaza durumunda tedavi cok zor ve kurtarma operasyonlari cok ciddi cabalar gerektirmektedir. Bu nedenle:
* Katilimcilarin durumu teknik kurul tarafindan degerlendirilerek yeterlilik gosterenler doğa etkinligine kabul edileceklerdir.

*Doğa sporları yapmak icin uygun sartlari tasimayanlar ile astim , bronsit , kapali alan fobisi , yukseklik korkusu gibi rahatsizliklarla kalp , seker gibi dogada tedavi olmasi cok zor olan rahatsizliklari bulunan katilimcilar etkinliğe kabul edilmeyeceklerdir.

* Doğada giyim: Giyim katmanlar halinde olmalıdır. İç ve ara katmanlarda hafif, soluyabilen ve çabuk kuruyabilen malzemeden üretilmiş kıyafetler, dış katmanlarda ise ek olarak su geçirmez özellikli malzemeler, ayakkabı olarak; bileği ve ayağı kavrayan, sağlam ve dişli tabanlı, su geçirmez ve nefes alabilir botlar tercih edilmelidir. Mevsim şartlarına göre eldiven, bere, kar maskesi, güneş gözlüğü, şapka ve tozluk kullanılmalıdır. Sırt çantası olarak ise 25-35 litre hacminde, tercihen bel perlonu bulunan çantalar tercih edilmelidir.

* Yanınızda bulunması önerilen diğer malzemeler: Düdük, çakı, ateş başlatıcı malzeme (çakmak, kibrit vs.), kafa lambası, güneş ve dudak kremi, kişisel ilaç ve ilkyardım malzemeleri, büyük boy bir çöp torbası, kağıt peçete ve ıslak mendil.

* Dikkat edilmesi gereken diğer kurallar: Doğada dikkat ve düşünceler yürüyüşe ve bulunulan ortama odaklanmalıdır. Adımlar özenli, dikkatli ve kararlı, temponuz ve nefesiniz ise dengeli olmalıdır. Eller cepte veya elele tutuşarak yürünmemeli, gereksiz yere bağırılmamalı ve yüksek sesle konuşulmamalıdır. Rehberin ve diğer görevlilerin uyarılarına kesinlikle uyulmalıdır. Gruptan kopup kaybolma durumlarında; kaybolduğunuzu anladığınız son noktaya gidilmeli ve o noktada beklenilmelidir. Aramalara kaybolan kişinin en son görüldüğü noktadan başlanacaktır.
* Alkol KESİNLİKLE YASAKTIR.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*