Zirve dağcıları Ege’nin incisi Bozdağ’daydı

 Zirve dağcıları Ege’nin incisi Bozdağ’daydı.

Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi sporcuları, bu Pazar efsanelere konu olan Bozdağ’da etkinliğini gerçekleştirdi.

Zirve dağcıları Ege’nin incisi Bozdağ’daydı

Yıllara meydan okuyan kestane ağaçlarının altından geçerken yere düşmüş kestanelerin tadına bakanların yanında, rengarenk mantarların fotoğraflarını çekenler de vardı. Dökülmüş yaprakların muazzam güzelliği görülmeye değerdi.

ZİRVE Dağcılık Turgutlu Şubesi sporcuları, bu Pazar efsanelere konu olan Bozdağ’da etkinliğini gerçekleştirdi. Sabah erken saatlerde köye ulaşan 45 kişilik grup, A (kolay) ve B (orta zorluk) olmak üzere ikiye ayrıldı. 10 kişilik B grubu hızlı bir şekilde orman içine doğru ilerlerken A grubu daha yavaş bir şekilde yürüyüşe başladı.

2159 metrelik zirveyi hedefleyen B grubu az mola verip sabit bir tempoyla sisler içinden geçerek 3 saatte zirve tırmanışını başarıyla gerçekleştirdi. Bulutlar üzerinde hatıra fotoğrafı çektirip, yıpranmış olan bayrağımızı yenileyen zirve ekibi yine çıkıştaki gibi klasik rotayı kullanarak belirlenen saatte köye ulaştı.

A grubu ise sonbaharın tüm renklerinin görülebildiği eşsiz bir doğada yürümenin keyfini yaşadı. Yıllara meydan okuyan kestane ağaçlarının altından geçerken yere düşmüş kestanelerin tadına bakanların yanında, rengarenk mantarların fotoğraflarını çekenler de vardı. Dökülmüş yaprakların muazzam güzelliği görülmeye değerdi. Bozdağ adeta “kışa hazırım” diye haykırıyordu. Mermeroluk’tan taş ağıla kadar giden A grubu oldukça eğlenceli bir yürüyüşün ardından Bozdağ Köyü piknik alanında günün yorgunluğunu attı.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*