Zirve’den Soma Darkale’de Ata’ya saygı yürüyüşü

ZİRVE Dağcılık Turgutlu Şubesi Ata’ya saygı yürüyüşünü, 11 Kasım 2018 tarihinde Soma Darkale’de geçekleştirdi.

Zirve’den Soma Darkale’de Ata’ya saygı yürüyüşü

ZİRVE Dağcılık Turgutlu Şubesi Ata’ya saygı yürüyüşünü, 11 Kasım 2018 tarihinde Soma Darkale’de geçekleştirdi.

Pazar sabahı erkenden yola çıkan Zirveciler Soma’nın Darkale Köyü’nde araçlarından inerek tarihi köyün içinden sessizce ilerlediler. Dar sokaklar ve kaderine terkedilmiş evler unutulmuşluğun hüznünü yansıtıyordu adeta zirvecilere…

1935 yılında inşa edilmiş olan Tarhala Okulu’nun bahçesinde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü anma töreni gerçekleştirildi.Günün anlamına ilişkin konuşmanın ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Çekilen fotoğraflardan sonra yürüyüşün başlayacağı alana geldiklerinde A(yavaş) ve B(hızlı) olarak iki gruba ayrıldılar.

B grubu her zaman olduğu gibi sert bir tempoyla yükselirken, A grubu yavaş ve yumuşak bir başlangıç gerçekleştirildi.Sarp kayalıklar üzerinde kurulmuş olan kaleye tarihi taş yolu kullanarak çıktılar. B grubu önce çıkarak yıpranmış olan bayrağımızı değiştirip yoluna orman içinden devam etti. A grubu ise kalede değişen bayrakla hatıra fotoğrafları çektirip meyve molası verdi. Sonbaharın en güzel renklerinin görülebildiği insan huzur veren patikalardan ilerleyerek yaklaşık 8 km.lik yürüyüşü tamamladılar ve 12 km yürüyen diğer grubun gelmesini beklediler.B grubunun da belirtilen yere gelmesiyle bu keyifli gün sorunsuz bir şekilde tamamlanmış oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*