ZİDAK KENTSEL ARAMA KURTARMA EKİBİMİZ EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI

Zirve Dağcılık 1997 yılında İzmir’de grup olarak kuruldu, bölgemizde 3 yıl doğa yürüyüşleri ve dağcılık faaliyetlerini yaptıktan sonra 2000 yılında Dernek kuruluşunu tamamladı, 2001 yılında ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Kulübü olarak toplamda 27 yıldır dağcılık ve doğa sporları faaliyetlerini sürdürüyor.

Meydana gelen dağ kazalarında onlarca olaya müdahale eden deneyimli ve donanımlı sporcularımız, 1999 Gölcük, 2011 Van ve 2023 Kahramanmaraş depremlerinde de en kısa zamanda bölgeye ulaşarak Kurtarma çalışmalarına destek vermiştir.

Son yıllarda hızla artan deprem vb. afetlere karşı daha dirençli ve hazırlıklı olabilmek amacı ile kulüp bünyemizde Dağ Arama Kurtarma ekibimizin yanı sıra Kentsel afetlerde çalışmak amacı ile Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü gönüllü üyelerince 2023 yılında ZİDAK ekibi oluşturuldu.

Ekibimizin eğitim çalışmaları AFAD tarafından tamamlanmış olup, 2024 yılında Uluslararası İNSARAG sistemine uygun olarak AKREDİTE olmayı hedefliyoruz.

Akreditasyon için gerekli  33 sporcumuzun katlımı ile tamamlanan temel düzey eğitimler; ekip üyelerinin farkındalık seviyelerinin artırılmasını, yürütülecek ortak faaliyetlerde dil birliğinin sağlanmasını, arama usullerinin öğrenilmesini, müdahale ekipman ve aletlerinin kullanılmasını, operasyonun yönetilmesini, sahaların kontrolünü, işaretlenmesini, diğer ekipler ile uyumlu ve hiyerarşik şekilde çalışılmalarını hedefleyen eğitimlerdir.

Biz olası Afetlere Hazırlanıyoruz. Peki ya Siz?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*