Gaziantep Şube – Sof Dağı Denizin Kızı Mağarası Faaliyet Raporu

 

Faaliyetin Adı: Deniziz Kızı Mağarası

Tarih: 11.08.2017

Giriş Saati: 19:45

Çıkış Saati: 00:30 (12.08.2017)

Rehber: Kadir SONAR

Artçı: Ali ÇEKEMATMA

——————————————————————————————————————

Kullanılan Teknik Malzemeler:

1- Jumar

2- 60m 2 adet Statik ve 1 adet 10m’lik  yardımcı İp

3- Grigri

4- Emniyet Kemeri

5- 1 set Ekpress

6- Dikişli Perlon

7- Pursik

8- Kask

9- Kafa Feneri

10-HMS, Karabin

11- İlk yardım seti

—————————————————————————————————————–

Cuma akşamaı saat 18:00 da Gaziantep ili Şehitkamil ilçesine bağlı sof mahallesine doğru yola koyulduk. Yaklaşık 1 saatlik yolun sonunda mağaranın bulunduğu bölgeye vardık. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra iniş için hazırlandık, İlker GÜNDÜZ bizi beklemek suretiyle yukarda kaldı ve sonrasında  saat 19:45’te Denizin Kızı mağarası faaliyetine başladık.

İnişi mağaranın girişinde bulunan soldaki kum saatinden ilk emniyeti alarak 7m lik ilk inişi sırayla gerçekleştirdik. Bu inişte dikkat edilmesi gereken taraf zemin suyla kaplı oldugu için suya inmeden 2m yukarda soldaki balkona yan geçiş yapılarak dikkatli bir şekilde devam edilmelidir. Balkona iniş yapılmazsa zeminde bel hizesına kadar çamur ve üzerinde 15-20 cm kadar su bulunmakta. zemine indikten sonra yaklaşık 50-60 m kadar tünel boyunda devam ediyoruz.

Tünel sonunda bulunan çatlağa varıldığında solda bulunan büyük kum saatinden perlon yardımı ile emniyet alınarak 2. inişi gerçekleştiriyoruz. 2. inişin zeminine varıldığında yine tünel boyunca 1-2 m devam ediyoruz. Tünel sonunda 1m yüksekliğindeki kapıdan diğer tarafa geçip 3. istasyonu 2. ipi sökmeden 3. istasyona getiriyoruz. Kapının hemen üstünde bulunan kum saatine perlon yardımıyla emniyet alıyouruz.

Kapının içerisinde sol üstte bulunan boltanda extra güvenlik için 2. emniyeti alıyoruz. Aynı istasyonda 3 farklı emniyet kurmuş oluyoruz. Jumar ve grigri yardımı ile 20 m lik tamamı boşlukta inişi gerçekleştiriyoruz. Bu inişi gerçekleştirirken bol bol yukardan akan küçük şelale ile zemindeki su durumuna göre iliklerimize kadar ıslanıyoruz. 🙂

Burada zemine vardıktan sonra yaklaşık 60 derecelik bir eğimde 200 m kadar aşağı doğru serbest olarak iniş yapıyoruz. Korüdorun sonunda son istasyonu kuracağımız küçük şelaleye varıyoruz. Şelale başlangıcında bulunan kum saatinden perlon yardımı ile emniyetimizi alıp inişimizi gerçekleştiriyoruz ve mağranın en zemininde olduğumuzu tahmin ediyoruz. Çünki önümüzde büyük bir çamur yığını bulunmakta ve bu çamur yığını birhayli kaygan olduğundan ilerlemek istemedik. Bu noktada 15 dk zaman geçirdikten sonra çıkışa geçtik. Kurulu bütün istasyonlara jumar yöntemi ile tırmanarak aynı rotadan malzeme bırakmadan 00:30 da ilk çıkış ahmet türkmenoğlu gerçekleştirdi.

İniş Ekibi

1-Kadir SONAR

2-Ali ÇEKEMATMA

3-Ercan YETKİN

4-İlhami ASLANSOY

5-Ahmet TÜRKMENOĞLU

6-Enes ÇELİK

 

Üst Ekip

7-İlker GÜNDÜZ

————————————————————-

“FOTOĞRAFDAN BAŞKA BİR ŞEY ÇIKARMA,

AYAK İZİNDEN BAŞKA BİR ŞEY BIRAKMA,

ZAMANDAN BAŞKA BİR ŞEY ÖLDÜRME”

“TAKE NOTHING BUT PICTURES,

LEAVE NOTHING BUT FOOTPRINTS,

KILL NOTHING BUT TIME”

————————————————————–

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*