SÖKE ŞUBE KEÇİ KALESİ VE ŞİRİNCE KÜLTÜR GEZİSİ

KEÇİ KALESİ VE ŞİRİNCE KÜLTÜR GEZİSİ

Bu hafta sonu yapılacak olan faaliyetimizde, Aydın İzmir otoyolundan geçen herkesin merak ederek zirvede gördüğü Keçi Kalesi’ne çıkıyoruz. Oradan da Selçuk’un dünyaca ünlü Şirince Köyü’ne geçip 2-3 saatlik serbest zaman veriyoruz.                                                                                                                    Selçuk’a 9 km. Belevi’ye 2 km. mesafede, Belevi Mahallesi’nin tam karşısındaki antik kaynaklarda adı Gallesion olarak geçen Alaman Dağı’nın 300 metrelik zirvesinde bulunan Keçi Kalesi, kuzeyden gelip güneye giden İzmir-Tire-Selçuk (Ayasuluk) yolunun Küçük Menderes ovasını geçerek çatal yaptığı, kavşak noktasındadır.
Stratejik bir konumda bulunan kale, Helenistik dönemde (MÖ.300-MS.20) yapılmış, daha sonra Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’lar tarafından da kullanılmıştır. Menderes Ovası’na hâkim bir noktada Sardes yolunu kontrol altında tutan bir gözetleme ve kontrol kalesi niteliğindedir. Sardes ticaret yoluna gözcülük amacıyla ve Selçuk Kalesi’ne kuzeyden gelecek saldırıları önceden görüp haber vermek için kullanılmıştır.
Kesme taştan dikdörtgen planlı olarak yapılan kalede yer yer moloz taş ve tuğla da kullanılmıştır. Duvar örgüsünde Bizans döneminde kireç harcı kullanılmıştır. Duvarları kireç taşlarının yontulması ile oluşturulsa da dayanıklılığı arttırması açısından sertleştirilmiş kireç harcı dökülmüştür Kale iç ve dış kale olmak üzere iki bölümden meydana gelmiştir. Batı yüzünün iki köşesinde yuvarlak sur, doğu yüzünün iki köşesinde ise, kare sur yükselmektedir.                                                                                            Bir rivayete göre, çeşitli dönemlerde kuşatılıp bir türlü alınamayan kale için gece olması beklenmiş, çevreden toplanan 
binlerce keçinin boynuzlarına şamdanlı fenerler bağlanıp kaleye doğru yamaca sürülmüş, kale görevlileri gece karanlığında kendilerine doğru gelen keçi sürüsünü kalabalık bir ordu zannederek kaleyi terk edip, arka kapısından kaçınca kale kolayca zapt edilmiş. Bu nedenle keçiler sayesinde alınan bu kaleye Keçi Kalesi ismi verilmiş.
Kalede ve çevresinde, isteyen katılımcı arkadaşların yanlarında getirecekleri sucukları eğer ateş yakabilirsek (Odun yada ağaç dalları bulursak) sucuk ekmek partisi yapabiliriz. Yemek molasından sonra araçlara binerek Selçuk’un Dünyaca ünlü Şirince Köyü’ne geçip 2-3 saatlik hem kültürel hem de sosyal faaliyet olarak yapılacak gezintinin ardından faaliyetimizi saat 18:00 de tamamlayıp evlerimize dönüyoruz.

NOT: Kahvaltı Belevi Köyü’nde kendi getirdiğimiz yiyeceklerimiz ile köy kahvelerinde yapılacaktır.

HAVA DURUMU: https://www.meteoblue.com/tr/hava/tahmin/14-gun/selçuk_türkiye_301256

PARKUR:                                            Faaliyetimiz herkesin ailece yürüyebileceği zevkli bir faaliyettir.

TARİH:                                                 04 Mart 2018 Pazar

REHBER:                                            Osman Koçak                                                                         

FAALİYET SORUMLUSU:                  Faysal Yeşilyağcı: 0 554 543 99 19

İRTİBAT VE REZERVASYON İÇİN:  Faysal Yeşilyağcı: 0 554 543 99 19 Hatice Tekdal: 0 542 551 91 56                                                                         Osman Koçak: 0 533 352 10 38

HAREKET SAATİ:                                07:30 (Lütfen hareket saatinden 15 dakika önceden araç yanında olunuz.)

HAREKET YERİ:                                  Söke Migros Otoparkı (Otobüs Garaj Yanı)

NOT: Katılım için 02 Mart Cuma saat 17:00 ‘ye kadar, bu verdiğimiz iletişim numaralarını arayarak, üye ve misafirlerin, ayrıca yanında getireceği kişilerin isim ve TC’lerini vermeleri gerekmektedir. İsim yazdırmayanlar faaliyete alınmayacaktır. Faaliyetlerimizde Cuma akşamından itibaren iptal kabul etmiyoruz. İptal edenler veya son dakika haber vermeden gelmeyenlerden bir sonraki faaliyette gelmedikleri faaliyetin ücreti alınacaktır.

SAĞLIK: Faaliyetlerimiz YÜKSEK TANSİYON, KALP RAHATSIZLIKLARI, ASTIM GİBİ SOLUNUM RAHATSIZLIKLARI İLE ADALE/EKLEM ROMATİZMASI, EPİLEPSİ (SARA) VS. DOĞADA TEDAVİSİ SON DERECE GÜÇ OLAN HASTALIKLARA SAHİP KİŞİLERİN katılımına uygun değildir.

NASIL GİYİNMELİSİNİZ? Yürüyüşlerde kullanılan giysiler; az yer tutan, hafif, çabuk kuruyan, sağlıklı giysiler olmalıdır. Pamuklu giysiler yerine sentetik, termal veya yünlü kumaş giysilerden imal edinmiş, hareket yeteneğini kısıtlamayan rahat giysiler tercih edilmelidir. Dar ve geç kuruyan pantolonları tercih etmemelisiniz. Mevsime uygun kat iç, orta ve dış katman giysiler olarak düşünerek giyim planlamak uygun seçenek olacaktır. Yürüyüş ayakkabısı yürüyüş sporuna uygun, uzun bilekli, rahat, ayağınızı vurmayan, ayağınıza alışmış ve daha önce denenmiş kısacası sorunsuz ayakkabı olmalıdır. Yağmur yağma ihtimaline göre yanınızda yağmurluk veya panço bulundurunuz.

YANINIZDA MUTLAKA BULUNMASI GEREKENLER: İki omuzdan geçmeli rahat bir sırt çantası (özellikle tek omuz çapraz askılı çantalar sizi gereğinden fazla yoracak ve omuriliğinize zarar verecektir), yağmurluk veya rüzgarlık, bir öğünlük yiyecek, asgari 1,5 litre su, fotoğraf makinası, ilaçlarınız ( kişisel olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa), yedek giysi, fener ya da kafa lambası, düdük, baton, tozluk, güneş gözlüğü, güneş kremi, yürüyüş esnasında kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak için fındık, kuru üzüm, kuru kayısı gibi doğal şeker türevlerini bulundurmanızı tavsiye ederiz.

KURALLARIMIZ :
Yürüyüşlerimizde rehberler tek yetkilidir.
Rehberden önde gitmek ve artçıdan geri kalmak yasaktır.
Faaliyetlerimiz esnasında Alkollü içecekler kesinlikle kullanmıyoruz.
Tütün ve tütün mamullerini kullanmamaya özen gösteriyoruz.
Doğada asla çöp bırakmıyoruz.
Doğadan sadece keyif alıyor, geride sadece ayak izi bırakıyoruz.
Evimize götürdüğümüz tek şey fotoğraflarımız oluyor.
Hava ve yol durumu göz önüne alınarak rota değişimi ve/veya iptali rehberler ve yönetimin kararıdır.

NOT: Bundan sonraki tüm faaliyetlerde faaliyet ücretinde üye indirimi olacaktır. Kamplı ya da başkaca faaliyetlerde öncelik kulübümüz üyelerinindir.                                                                                                 Faaliyetlerimiz 1618 sayılı Seyahat Acentaları Birliği belge no:7006, Kon-Mer Turizm ve Ertur Turizm Taşımacılığı tarafından yapılmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*