LAMOS KANYONU KAYACI VADİSİ DOKTORUN YERİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

MERSİN ZİRVE DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜBÜ

Faliyetlerimize katılım için etkinlik linkini tıklamak yeterli değildir. Katılmak isteyen dostlarımız kesin kayıt için ekte ismi yazılı görevli arkadaşlardan herhangi birini arayarak isimlerini yazdırmak zorundadır. Kayıt yaptırmadan gelinmesi halinde araçta boş yer yok ise kayıt yaptırmış olanlara öncelik verilecektir. Kayıt yaptırıp gelemeyenler ise uyarılacak ve ikinci tekrarında bir daha etkinliğe kabul edilmeyecektir. Araç saatinde hareket edecektir. Dolayısıyla hareket saatinden en az 10 dakika öncesinde araç hareket noktasında olalım.

BU HAFTA YÜRÜYECEĞİMİZ;

LAMOS KANYONU KAYACI VADİSİ DOKTORUN YERİ DOĞA  YÜRÜYÜŞÜ HAKKINDA;

Mersin Zirve Dağcılık Kulübü olarak 08 Nisan 2018 Pazar günü Lamos – Kayacı vadisi Doktorun yerindeyiz. Bölgemizin eşsiz doğa güzelliklerinden; lamos çayının yüzbinlerce yılda oyarak oluşturduğu ve yer yer kanyona dönüştürdüğü Kayacı vadisini yürüyeceğiz. Doğa harikası bir noktadan Lamos (Hanımağa çiftliği) civarında başlanacak yürüyüş kayacı vadisi içerisindeki patika yollardan doğa harikası bir bölge olan doktorun yerinde sona erecektir. Yürüyüş mesafesi 10 km olup her kesin yürüyebileceği kolaylıktadır. Doktorun yerinde saat 17:00 a kadar piknik havasında geçecek etkinliğimiz saat 18:30 civarı Mersinde sona erecektir.

Yürüyüşe Rehberin uygun göreceği yerden A ve B performans grupları oluşturularak başlanacaktır. Parkurun bir kısmı orman içi geriye kalan kısmı kanyon içi yoldur.

TARİH : 08 NİSAN 2018

PARKUR : LAMOS KANYONU KAYACI VADİSİ DOKTORUN YERİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

ETKİNLİK GÖREVLİLERİ :

SORUMLU YÖNETİCİ : SELMAN GÜNGÖR

REHBER : SÜLEYMAN SARIGÜL

ARTÇI : OĞUZ TATAR

HAREKET YERLERİ, SAATLERİ :

DUMLUPINAR LİSESİ  : 07:30

MEZİTLİ BELEDİYESİ : 07 :45

KAHVALTI : ÇEŞMELİ KÖY KAHVESİ

ÖĞLE YEMEĞİ : KUMANYA (İSTEYENLER DOKTORUN YERİNDEKİ RESTAURANTTA YEMEK YİYEBİLECEKTİR)

KAYIT İÇİN İLETİŞİM TEL :

Ali Rıza DEMİR 505.2280692

Mızrap TOPRAK 532.2763987

Rıdvan ERDOĞAN 506.5314062

Kamuran ELBEYOĞLU 532.5744667

Rahmi GÜLLÜ 530.6962116

Erkan DEMİR 535.4415183

Selman GÜNGÖR 533.3874914

Diğer duraklar için, kayıt durumuna göre görevlilerden bilgi alabilirsiniz

KESİN KAYIT LİSTESİ

1-RIDVAN ERDOĞAN

2-ERKAN DEMİR

3-SELMAN GÜNGÖR

4-RAHMİ GÜLLÜ

5-MIZRAP TOPRAK

6-KAMURAN ELBEYOĞLU

7-ALİ RIZA DEMİR

KURALLARIMIZ :

Yürüyüşe katılanlar, TECRÜBE, KIYAFET, AYAKKABI, BATON vb. malzemeler de göz önünde bulundurularak, Etkinlik Sorumluları ve Rehberlerince yürüyüşün zorluk derecelerine göre gruplara yönlendirilebilirler. İlk kez katılanlar A grubunda yürüyebilir, B grubuna kabul edilmezler. Yürüyüşlerimizde Rehberler tek yetkilidir, verecekleri kararlara katılımcılar uymak zorundadır.

Rehberden önde gitmek ve artçıdan geri kalmak yasaktır.

Yürüyüşlerimiz esnasında Alkollü içecekler kesinlikle kullanılmaz, içtikleri tespit edilenler bir daha yürüyüşlere kabul edilmezler.

Yürüyüş esnasında Akciğer lopları açıldığı için sigara içeni normalden iki kat daha fazla etkileyeceği gibi pasif içici durumunda olan diğer kişilere de zarar verecektir. Söndürülmesi unutulan bir sigara izmariti her açıdan doğaya zarar verebilir. Bu yüzden diğer katılımcılara saygılı olmak koşulu ile sigara ancak büyük molada kontrollü alanda içilebilir, yürürken veya kısa molalarda sigara içilmesi yasaktır.ü

Su ekmek yiyecek vs için alışverişler faaliyet öncesi yapılmalıdır. Faaliyetler ilan edilen saatte başlar. Gecikenler beklenilmez. Faaliyet saatinde olabilecek değişiklikler katılımcılara bildirilir.ü

Faaliyetlerde hiç bir şekilde gruptan kopulmaz. Ekip halinde öndeki ile aynı iz takip edilerek hareket edilmelidir.ü

Evsel atıklarımızı şehre geri götürüyor doğada sadece ayak izimizi bırakıyoruz. Meyve kabuklarını ve çekirdeklerini toprağa gömebilirsiniz.ü

Kulaklıkla müzik dinlemek yerine doğanın sesi olan rüzgarı, su sesini, kuşların ve diğer hayvanların dilini dinleyelim. Kulaklıkla müzik dinlemek olası tehlike uyarılarını duymanızı da engelleyecektir.ü

Doğadan sadece Fotoğraf alıyor, sadece ayak izi bırakıyoruz…ü

PARKUR ÇEŞİTLERİ

Yayla parkurları, Orman içi parkurlar, Köy yolları, Dere yataklar, Vadiler , Kanyonlar ve Dağlık bölgelerdir. Ayrıca parkurları Kolay, Orta, Zor ve Çok Zor olarak 4 çeşide ayırabiliriz.

Parkur çeşitleri aktiviteye katılacak kişilerin performansları baz alındığında önem teşkil etmektedir. Bu nedenle bir aktivite yapmadan önce parkurun bilgisi ve zorluk derecesi mutlaka bilinmeli ve bu konuda deneyimsiz olanlar önceden uyarılmalıdır. Katılımcılar da doğada kendisini denemeden üst seviyelerden başlamamalıdır. Her gün sahilde 10 km yürüyen bir kişi doğadaki eğimli yolların daha ilk kilometrelerinde yürüyemeyecek hale gelebilir ve sakatlanabilir. Çünkü eğimli yollarda yapılan yürüyüşler başka kaş gruplarını çalıştıracaktır. Yürüyüşlere yeni başlayacaklar önce kolay parkurlar ile başlamalı, kendisini iyi hissediyor ve kolay bir şekilde parkuru tamamlıyor ise birkaç seferden sonra daha zor parkurlara geçilmelidir.

YÜRÜYÜŞ ZORLUK DERECELERİ

Zorluk Derecesi Kolay (1) : Yürüyüş eğimi azdır. Yükselme yani çıkış çok az yapılmaktadır. Çıkışlardaki irtifa farkları 300 metreyi geçmez. Patikalar geniştir. Toplam yürüyüş süresi 4 saati geçmez. Yürüyüşlere yeni başlayanlar ve sağlık problemleri olmayan herkes katılabilir.

Zorluk Derecesi Orta (2) : Yürüyüş eğimi artık artmaktadır. İrtifa farkları 700 metreye kadar çıkışlar içerir. Daha dar patikalarda yapılır, bazı yerlerde patikalar yoktur, bazen sık ormanlık alanlardan daha zorlu bölgelerden geçmek gerekebilir. Islak geçişlerde yoğunlaşmaktadır. Toplam yürüyüş süresi 6 saati geçmez. Yürüyüşler kondisyonu iyi olan ve yürüyüş deneyimi de olan herkese uygundur.

Zorluk Derecesi Zor (3) : Yürüyüş eğimi artık zorlu ve fazladır. Çıkışlar da irtifa farkı 1000 metreyi geçmeye başlar. Sert yapılı, taşlık, kayalık ve patikasız alanlardan gidilmektedir. Ormanlık alanları oldukça zorludur. Islak geçişler de mevcuttur. Rehberin oldukça deneyimli olması gerekir. Toplam yürüyüş süresi 6-8 saati bulmaktadır. Teknik çıkışlar içermemesine rağmen bu zorluk derecesi yüksek yürüyüş sportif, tecrübeli ve kondisyonu iyi deneyimli yürüyüşçüler için uygundur.

Zorluk Derecesi Çok Zor (4): Bol eğimli, çıkışları ve inişleri fazla olan, çıkışları 1500 metreyi bulabilen, uzun süreli rota takibi gerektiren. Zorlu arazi şartlarında ilerlenen yürüyüşlerdir. Gerektiğinde konaklama yani kamp yapılabilmektedir. Yürüyüş süresi 8 saat ve üzeri olmaktadır. Deneyim, dikkat, kondisyon, bilgi ve disiplin gerektirir.

Nasıl Giyinmelisiniz?

Yürüyüşlerde kullanılan giysiler; az yer tutan, hafif, çabuk kuruyan, sağlıklı giysiler olmalıdır. Pamuklu giysiler yerine sentetik, termal veya yünlü kumaş giysilerden imal edinmiş, hareket yeteneğini kısıtlamayan rahat giysiler tercih edilmelidir. Dar ve geç kuruyan pantolonları tercih etmemelisiniz. Mevsime uygun kat iç, orta ve dış katman giysiler olarak düşünerek giyim planlamak uygun seçenek olacaktır.

Yürüyüş ayakkabısı yürüyüş sporuna uygun, uzun bilekli, rahat, ayağınızı vurmayan, ayağınıza alışmış ve daha önce denenmiş kısacası sorunsuz ayakkabı olmalıdır.

YANINIZDA MUTLAKA BULUNMASI GEREKENLER

  • İki omuzdan geçmeli rahat bir Sırt Çantası (özellikle tek omuz çapraz askılı çantalar sizi gereğinden fazla yoracak ve omuriliğinize zarar verecektir),
  • Yağmurluk veya Rüzgarlık,
  • Bir öğünlük yiyecek,
  • Asgari 1,5 litre su,
  • Fotoğraf Makinası,
  • İlaçlarınız ( kişisel olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa),
  • Yedek giysi,
  • Fener ya da Kafa Lambası,
  • Düdük,
  • Baton,
  • Tozluk,
  • Güneş Gözlüğü,
  • Güneş Kremi,

Yürüyüş esnasında kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak için fındık, kuru üzüm, kuru kayısı gibi doğal şeker türevlerini bulundurmanızı tavsiye ederiz.

NOT : 1618 sayılı yasa kapsamına giren bu etkinliğimiz A grubu Türsab acentesi güvencesi ile yapılmaktadır.

Keyifli yürüyüşler ve sağlıklı günler dileriz. Hayatınız Zirve Tadında Olsun…

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*