SÖKE ŞUBE KARACASU ESENÇAY ÇAĞLAYANLAR DERESİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ FAALİYETİ

KARACASU ESENÇAY ÇAĞLAYANLAR DERESİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ FAALİYETİ

KATILIM KOŞULLARI: Söke Zirve Dağcılık Kulübümüzün düzenlediği dağcılık ve doğa yürüyüşü etkinliklerimize ilk kez katılıyorsanız, lütfen yazımızın tamamını, eğer yürüyüşlerimize düzenli katılıyorsanız parkur  ile ilgili açıklamayı dikkatli bir şekilde okuyunuz.

Birlikte geleceğiniz arkadaşlarımızın da etkinlik detaylarını okumasını sağlayınız.

Sevgili Doğa Severler,

Doğa Yürüyüşlerimize yaşı ne olursa olsun, inişli çıkışlı açık alanlarda asgari 10 kilometre yürüyebilecek her sağlıklı birey katılabilir. Ancak, herhangi bir sağlık probleminiz varsa, daha önce hiç egzersiz yapmamışsanız veya 40 yaş üzerinde iseniz yürüyüşe başlamadan önce mutlaka sağlık kontrolünden geçmelisiniz.

Doğa Yürüyüşlerimiz Trekking ya da Dağcılık disiplin kuralları doğrultusunda gerçekleştirilmekte olup, piknik ya da kır gezisi ile karıştırılmamalıdır.

Katılmak için aşağıdaki duyuruyu eksiksiz okumanız ve faaliyet sorumlularına isim yazdırmanız mecburidir.

PARKUR BİLGİSİ: 24 Şubat Pazar günü saat 07:00 de Latmos Çarşı Otoparkında toplanıp Karacasu’ya hareket edeceğiz. Esençay’da yanımızda getireceğimiz kahvaltılık malzemeler ile sabah kahvaltımızı yapacağız. Kahvede sınırsız internet Wi-Fi ile mevcuttur. Buradan araçlar ile hareket edip Yukarı Esençay Köyü’ne ulaşıp köy meydanında araçlardan inip yürüyüşe başlayacağız.

Parkur 15 km civarı ve orta zorlukta olup ve tamamen orman içi yollar, patikalar ve kaya geçişleri kullanılarak yapılacaktır. 2 km sürekli su geçişleri olacaktır.

Yemyeşil bir doğada, eşsiz manzaralar ve sürekli akan bir dere boyunca yürüyerek, yaklaşık 6 km kadar çıkış yapıp, Derekavuş mevkiine ulaşacağız. Buradan devam edip kanyon içinde irili ufaklı bir sürü şelale manzarası eşliğinde yürüyerek büyük şelaleye ulaşacağız. Burada bizi 80 metre yükseklikten akan enfes bir görsel şelale karşılayacak. Burada bir saat fotoğraf ve yemek molası vereceğiz.

Yemek molasında ateş yakılacak olup damak tadınıza göre yiyecek ve içeceklerinizi almayı unutmayın. Molanın ardından kızılçam ve karaçam ormanları arasından dağ yollarını kullanarak Babadağ ve Karacasu Barajı manzaraları eşliğinde, 8 km kadar yan ve iniş olarak, yer yer orman patikalarından dönüş yapıp, farklı bir yoldan gene aynı köye varacağız. Dönüşte tekrar Esençay’daki molada çay ve internet keyfine doyacağız.

Hafta sonu havanın yağmurlu olacağı ihtimali göz önünde bulundurularak, yağmurlukların ve yedek giysilerin de çantalarda bulunması iyi olur. Mesafe uzun ve zor olduğu için çocuklar için uygun olmayan bir parkurdur.

NOT: Katılım için 22 Şubat Cuma saat 21.00’e kadar, verdiğimiz iletişim numaralarını arayarak, üye ve misafirlerin, ayrıca yanında getireceği kişilerin isim ve TC’lerini vermeleri gerekmektedir. İsim yazdırmayanlar faaliyete alınmayacaktır.

Faaliyetlerimizde Cuma akşamından itibaren iptal kabul etmiyoruz. İptal edenler veya son dakika haber vermeden gelmeyenlerden bir sonraki faaliyette gelmedikleri faaliyetin ücreti alınacaktır. Araç kalkış saati 07:00 olup, lütfen hareket saatinden 15 dakika önceden araç yanında olunuz.

TARİH: 24 Şubat 2019 Pazar

HAREKET SAATİ: 07:00 (Lütfen araç kalkış saatinden 15 dakika önce araç yanında olunuz.)

HAREKET YERİ: Söke Latmos Çarşı Otoparkı

REHBER: Aydın Mutlu & Vayde Şeker

ARTÇI: Faaliyet sırasında belirlenecek.

PARKUR MESAFE VE DERECESİ: 15 Km. (B – Orta zorluk derecesi)

HAVA DURUMU: https://www.accuweather.com/tr/tr/karacasu/317047/hourly-weather-forecast/317047

FAALİYET SORUMLUSU: Kardost adına Aydın Mutlu, Karacasu Kültür Turizm Ve Tanıtım Derneği adına Bülent Eriklioğlu, Zirve Dağcılık Söke Şubesi adına Faysal Yeşilyağcı 0 554 543 99 19, Osman Koçak 0 533 352 10 38

ACİL VE İLK YARDIM SORUMLUSU: Ragıp Lüy 0 505 3104585

TDF DOĞA YÜRÜYÜŞ LİDERİ: Osman Koçak 0 533 352 10 38

İRTİBAT VE REZERVASYON İÇİN: Faysal Yeşilyağcı: 0 554 543 99 19,  Osman Koçak: 0 533 352 10 38,  Hatice Tekdal: 0 542 551 91 56

SAĞLIK: Faaliyetlerimiz yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları, astım gibi solunum rahatsızlıkları ile adale/eklem romatizması, epilepsi (sara) vs. doğada tedavisi son derece güç olan hastalıklara sahip kişilerin katılımına uygun değildir.

NASIL GİYİNMELİSİNİZ: Yürüyüşlerde kullanılan giysiler; az yer tutan, hafif, çabuk kuruyan, sağlıklı giysiler olmalıdır. Pamuklu giysiler yerine sentetik, termal veya yünlü kumaş giysilerden imal edinmiş, hareket yeteneğini kısıtlamayan rahat giysiler tercih edilmelidir. Dar ve geç kuruyan pantolonları tercih etmemelisiniz. Mevsime uygun kat iç, orta ve dış katman giysiler olarak düşünerek giyim planlamak uygun seçenek olacaktır. Yürüyüş ayakkabısı yürüyüş sporuna uygun, uzun bilekli, rahat, ayağınızı vurmayan, ayağınıza alışmış ve daha önce denenmiş kısacası sorunsuz ayakkabı olmalıdır.

YANINIZDA MUTLAKA BULUNMASI GEREKENLER: İki omuzdan geçmeli rahat bir sırt çantası (özellikle tek omuz çapraz askılı çantalar sizi gereğinden fazla yoracak ve omuriliğinize zarar verecektir), yağmurluk veya rüzgarlık, bir öğünlük yiyecek, asgari 1,5 litre su, fotoğraf makinası, ilaçlarınız ( kişisel olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa), yedek giysi, fener ya da kafa lambası, düdük, baton, tozluk, güneş gözlüğü, güneş kremi, yürüyüş esnasında kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak için fındık, kuru üzüm, kuru kayısı gibi doğal şeker türevlerini bulundurmanızı tavsiye ederiz.

KURALLARIMIZ :
Yürüyüşlerimizde rehberler tek yetkilidir.
Rehberden önde gitmek ve artçıdan geri kalmak yasaktır.
Faaliyetlerimiz esnasında alkollü içecekler kesinlikle kullanmıyoruz.
Tütün ve tütün mamullerini kullanmamaya özen gösteriyoruz.
Doğada asla çöp bırakmıyoruz.
Doğadan sadece keyif alıyor, geride sadece ayak izi bırakıyoruz.
Evimize götürdüğümüz tek şey fotoğraflarımız oluyor.
Hava ve yol durumu göz önüne alınarak rota değişimi ve/veya iptali rehberler ve yönetimin kararıdır.

NOT: Bundan sonraki tüm faaliyetlerde faaliyet ücretinde üye indirimi olacaktır. Kamplı ya da başkaca faaliyetlerde öncelik kulübümüz üyelerinindir.

Faaliyetlerimiz 1618 sayılı Seyahat Acentaları Birliği belge no:7006, Kon-Mer Turizm ve Ertur Turizm Taşımacılığı tarafından yapılmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


*